Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,14 Ft
Euró
398,68 Ft
Font
475,37 Ft
Bitcoin
62,510 $

Méretes kígyó szorult be egy autó műszerfalába (fotó)

Az állat kiszökött a szállításához használt huzatból, farkát a műszerfalból kilógva találták meg.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Méretes boa szorult egy autó műszerfalába az észak-karolinai Charlotte közelében – derül ki az erről szóló beszámolóból. Fontos hozzátenni: az óriáskígyók nem őshonosak az Egyesült Államokban, az állatot házi kedvencként tartották. Az esetről egyébként a Carolina Waterfowl Rescue nonprofit szervezet számolt be közösségi oldalán, a bejegyzésből pedig azt is megtudhattuk:

A mintegy 2,7 méter hosszú példányt korábbi tulajdonosai hozták a mentőállomásra. Eleinte senki sem tudta a helyszínen eltávolítani az egyedet a műszerfalból, ezért Instagramon és Facebookon kértek segítséget. Mint írják, a Penelope nevű, 16 éves császárboa belegabalyodott a kocsi elektronikájába és egyéb struktúráiba. Soron kívül Megszólalt a tragikus balesetet szenvedett Sallai Nóra férje

Idős gazdái pedig azért vitték a szervezethez az állatot, mert fiuk elköltözése miatt már nem tudták ellátni. A központ is tudott az állat szállításáról, ugyanis korábban beleegyeztek Penelope befogadásába. Már úton voltak a hüllővel, amikor az kiszökött a szállításához használt huzatból, farkát a műszerfalból kilógva találták meg – írta meg a 24.hu a Charlotte Observerre hivatkozva.

A poszt alapján a probléma mostanra megoldódott, sikerült kiszabadítani a kígyót. A dolog azonban nem volt egyszerű, órákig tartó erőfeszítéssel tudták csak megvalósítani. Azt nem írják, megsérült-e az egyed a művelet során, remélhetőleg nem esett baja. A későbbiekben talán majd bővebb információt is közölnek az eset kapcsán.

Míg ebben a cikkben arról írtunk, hogy a világ egyik legmérgezőbb kígyója marta meg az ausztrál férfit, aki kis híján belehalt ebbe. Mark Pelley régóta foglalkozik a veszélyes kígyók lakott területekről való eltávolításával, az utóbbi 14 évből a márciusi volt az első komolyabb balesete. Életéért hosszan küzdöttek az orvosok, de szerencsére megmenekült, a felépülés azonban hosszadalmas lesz.

Orbán Viktor reagált a DK-s akcióra: „Egy újabb DK-s pojáca”

Orbán Viktor miniszterelnöknek megvan a véleménye a DK akciójáról, ami sokak szerint inkább kínos volt, mint hatásos.