Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,28 Ft
Euró
400,81 Ft
Font
478,37 Ft
Bitcoin
62,511 $

Olcsó autógumit ígért, két hónap alatt 7 millió forinttal kopasztotta meg vásárlóit

A férfi alig két hónap leforgása alatt szedett össze 7 millió forintot illegális tevékenységéből.

...svg content...Fotó: Unsplash/CALITORE
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pest Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki két hónap alatt közel 7 millió forintot (!) csalt ki több embertől azzal az ígérettel, hogy olcsó autógumikat szerez nekik.

A vádirat szerint a férfi nem először áll a bíróság előtt, korábban is elítélték, mert akkor is alacsony árú gumiabroncsok beszerzésével hitegetve károsított meg másokat. Sőt, a jelenlegi vádpontok idején is folyt ellene más csalások miatt büntetőeljárás. Soron kívül DK-s politikus zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi beszédét egy bekiabálással, biztonsági őrök teperték a földre (videó)

Ennek ellenére 2023. április 30. és 2023. június 30. között újabb közel 7 millió forintot szedett össze olyan emberektől, akik jóhiszeműen bíztak az olcsó abroncsok beszerzésében.

A férfi minden esetben azt állította, hogy német kapcsolatai révén tudja olcsón beszerezni az autógumikat. Az áldozatoktól előleget kért, majd különböző ürügyekkel – például a szállítási költségek fedezésére – további összegeket csalt ki tőlük. Hitelességét igazolandó, még személyi igazolványa és lakcímkártyája fotóját is elküldte a sértetteknek.

A megtévesztett személyek a kért összegeket jóhiszeműen átutalták vagy készpénzben adták át a férfinek, azonban a megrendelt árut sosem kapták meg. A Nagykőrösi Járási Ügyészség a férfit többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja.