Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,95 Ft
Euró
399,44 Ft
Font
476,70 Ft
Bitcoin
62,320 $

Változékony időnk lesz szerdán: csapadékra és napsütésre is van kilátás

Esni is fog, de a napsütés miatt akár 25 fok is lehet majd napközben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tobias Fischer
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden általában napos idő várható fátyolfelhőkkel, lassanként északkeleten is csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Csapadék estig nem várható. Éjszaka nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de reggelig nagyrészt a keleti harmadban még csak magasszintű felhőzet lehet felettünk.

Az éjszaka második felében csapadékra már elszórtan számíthatunk – főként hazánk nyugati felén. Szerdán keleten is beborul az ég, és ott is elered az eső. Eközben már délelőttől délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, kisüt a nap, viszont gomolyfelhők képződnek, melyekből hátoldali záporok fordulhatnak elő, kis eséllyel egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Soron kívül Földön kívüli élet keresésére indul a NASA hamarosan

Kedden a déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon napközben meg is erősödik. Éjjel a szél némileg veszít erejéből, ezt követően szerdán ismét többfelé lesz élénk, helyenként erős a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 17 között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon ennél akár több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 19 és 25 fok között valószínű, keleten a front érkezése előtt állhat be a maximum, de a tartósabban felhős, csapadékos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz.

Orbán Viktor reagált a DK-s akcióra: „Egy újabb DK-s pojáca”

Orbán Viktor miniszterelnöknek megvan a véleménye a DK akciójáról, ami sokak szerint inkább kínos volt, mint hatásos.