Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,28 Ft
Euró
400,81 Ft
Font
478,37 Ft
Bitcoin
62,511 $

A világ legnagyobb gyártóüzemét építi meg Mexikóban a Foxconn

A vállalat a világ legnagyobb gyártóüzemét építi meg Mexikóban.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/Nadkachna
Technológia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A tajvani vállalat vezetői kedden jelentették be, hogy a Foxconn Mexikóban hamarosan megépíti a világ legnagyobb gyártóüzemét, ahol az Nvidia GB200 szuperchipjeit, az amerikai cég következő generációs Blackwell családba tartozó számítógépplatformjának kulcskomponensét fogják gyártani.

Mint ismert, a Foxconn a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, noha leginkább az Apple legnagyobb iPhone-összeszerelőjeként ismert. Kétségkívül a Foxconn az egyik legnagyobb nyertese az AI-forradalomnak, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy elkezdték megépíteni a világ legnagyobb GB200-as gyártóüzemét. Soron kívül DK-s politikus zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi beszédét egy bekiabálással, biztonsági őrök teperték a földre (videó)

A Reuters jelentése szerint az Nvidia augusztusban közölte, hogy a tervezés finomhangolása után megkezdte a Blackwell-minták szállítását partnereinek és ügyfeleinek, és a negyedik negyedévben több milliárd dolláros bevételt vár ezekből a chipekből.

Benjamin Ting, a Foxconn felhőalapú vállalati megoldások üzletágának vezető alelnöke elárulta, „a kereslet borzasztóan nagy” a chipekre, éppen ezért lesz a mexikói gyár kapacitása „nagyon-nagyon hatalmas”.