Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,50 Ft
Euró
400,48 Ft
Font
477,61 Ft
Bitcoin
62,627 $

Hajléktalan lett Vitézy Dávid nagybátyja, egykori milliárdos

Vitézy Tamás elment a piacra, ám mire hazaért, a végrehajtók elfoglalták a házát.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

„Ugyan már több mint egy hónapja történtek az események, de szégyellem megírni, hogy hajléktalan lettem” – írta meg a közösségi oldalán Vitézy Tamás, a főpolgármesterségért induló Vitézy Dávid nagybátyja. Majd azzal folytatta: nem neki kell szégyellni a történteket, hanem azoknak, akik miatt idáig elfajult az ügy. Az egykor a száz leggazdagabb magyar listáján is szereplő Vitézy szerint a végrehajtók a közte és a NER-milliárdos Jellinek Dániel között évek óta zajló jogi csatározás folyományaként foglalták le a több száz millió forintos értékű, budai Testvérhegyen álló ingatlanját, ahonnan épp a piacra ment el bevásárolni.

„A házba azonban nem tudtam visszamenni, mert a távollétemben betörtek, a kertkaput lánccal biztosítva lezárták, a garázskaput egy kocsi elállta és minden zár cseréje éppen folyamatban volt. Sem a kertbe, sem a garázsba, sem a házba bejutni nem tudtam” – derül ki a Facebook-posztból, amit a 24.hu szúrt ki. Ezt követően kihívta a rendőrséget, akiknek a házban tartózkodók azt mondták (egyúttal igazolták is), hogy a ház az ő tulajdonuk. „Végrehajtásban megvették, és lakcímkártyát mutattak, hogy ők vannak ide bejelentve. A rendőrök megállapították, hogy az én lakcímkártyám ’lejárt’, nem érvényes, én nem lakhatok itt” – áll Vitézy bejegyzésében. Hozzátette: júniusban az európai parlamenti választáskor ezzel a kártyával igazolta magát, tehát akkor még érvényes volt. Soron kívül DK-s politikus zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi beszédét egy bekiabálással, biztonsági őrök teperték a földre (videó)

Állítása szerint az egyenruhások nem engedték be semmiért, a gyógyszereit is csak nagy győzködés után voltak hajlandók kiadni. „Minden ruhám, személyes holmim, útlevelem, pénzem, irataim, laptopom a házban van – remélem, még – ma is, nálam csak az van, amit egy szokásos vásárlásnál bárki magával visz. Próbáltam a Jellinek-eljárás eredményeként előálló új tulajdonosnak elmondani, hogy minden módszerük törvénytelen, mire az volt a válasz, hogy jelentsem fel őket. Megtörtént” – fogalmazott Vitézy Tamás. A cikkben felidézik: a magát mindig jobboldaliként definiáló, 77 éves vállalkozó a rendszerváltás után ukrajnai gázimportból alapozta meg vagyonát, majd jelentős turisztikai cégbirodalmat épített ki Horvátországban.

Ingyenes, Fidesz-párti bulvárújságot is kiadott

Később Helyi Théma néven ingyenes, Fidesz-párti bulvárújságot is kiadott. Családja több szálon kötődik a Fideszhez, és távoli rokoni kapcsolat fűzi őket Orbán Viktor miniszterelnök családjához is. Továbbá a lap megjegyzi azt is: Vitézy Tamás volt az első Fidesz-közeli vállalkozó, aki nyilvánosan maffiaként írta le a gazdaság és igazságszolgáltatás NER-es szereplőinek együttműködését.

Ehhez hozzájárult az is, hogy a horvátországi szállodák, kempingek és kikötők elvesztése után számos eljárást kezdeményezett Jellinek, több ügyész és bíró ellen, ám ezek az ügyek rendszerint megfeneklettek. Mint írják, a horvát ingatlanok körül egy bonyolult ügyletsorozat zajlott, amelynek során Jellinek érdekeltségei, különböző banki követelések megszerzésével, házon belülre kerültek.

A 24.hu korábbi érdeklődésére a milliárdos kifejtette, minden törvényesen zajlott, Vitézyék pedig évekig nem fizettek, mielőtt a bankok úgy döntöttek, hogy a követeléseket értékesítik. De nemrégiben arról is beszámoltunk, hogy reggeli üzenetet kapott Karácsony Gergely főpolgármester Vitézy Dávidtól, aminek nem fog örülni. Karácsony már az új ciklusa elején rengeteg kritikát kap Budapest élén, Vitézy sem hagyja annyiban mindezt. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a volt főpolgármesterjelölt szerint Karácsony Gergely Orbán Viktort másolja, ugyanakkor pár pozitívumot is megemlített, például a közbiztonság, köztisztaság és az állatvédelem területén.