Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,41 Ft
Euró
402,12 Ft
Font
479,23 Ft
Bitcoin
63,641 $

A DK képviselője feljelentést tett a kastélyprivatizáció ügyében, az OLAF vizsgálatot indít

Molnár Csaba feljelentést tett, az OLAF vizsgálatot indított.

...svg content...Fotó: MTI/Mészáros János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője bejelentette, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatot indított Lázár János és Orbán Viktor kastélyprivatizációs ügye kapcsán. A képviselő hétfői videójában elárulta azt is, hogy a feljelentést két héttel korábban tette meg.

Molnár szerint a kastélyügy lényege, hogy 47 felújított kastélyt, melyekre összesen 22 milliárd forintnyi magyar és uniós forrást fordítottak, fideszes magánszemélyek kezére játszanak át. Állítása szerint az érintett ingatlanokat az új tulajdonosok gyakorlatilag ingyen kaphatják meg. Soron kívül Tragédia: elhunyt Sallai Nóra balesetben súlyosan megsérült kisfia

Molnár hangsúlyozta, „ez a lopás új szintje”. A politikus úgy fogalmazott, ezzel nemcsak a közpénzt, hanem a magyar műemlékeket is elveszik az emberektől, míg a becsületes magyar állampolgároknak semmi sem marad.

A DK képviselője azt is elmondta, hogy az OLAF-hoz azért fordult, mert szerinte a magyar ügyészség, Polt Péter vezetésével nem lépne fel az ügyben, ahogyan az sem valószínű, hogy „Orbán és enyveskezű kispajtásai” ellen eljárást indítanak.

Mentelmi jog: Deutsch Tamás bemutatta a Magyar Péterről készült videofelvételeket

A Fidesz vezető politikusa bemutatta azokat a videós felvételeket, melyeket minden képviselő megkapott az Európa Parlamentben.