Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,03 Ft
Euró
402,02 Ft
Font
478,65 Ft
Bitcoin
63,444 $

Rangos művek a Virág Judit Galéria őszi árverésén: Czigány, Kondor és Munkácsy festményeire is lehet licitálni

Az árverésen egészen lenyűgöző művek kerülnek kalapcsá alá.

...svg content...Fotó: Unsplash/Felicia Buitenwerf A kép illusztráció.
Kult
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Virág Judit Galéria őszi árverésén több kiemelkedő magyar művész alkotásai kerülnek kalapács alá, köztük Czigány Dezső, Kondor Béla, Mattis-Teutsch János és Mednyánszky László művei. Az aukció csúcspontja Munkácsy Mihály egyik jelentős, nagyméretű olajfestménye lesz. Az eseményre október 15-én kerül sor a Budapest Kongresszusi Központban.

Czigány Dezső, aki a csendéletek mesterének számít, az aukción „Csendélet” című, 1920 körül készült alkotásával szerepel. A festmény, mely a cézanne-i hagyományokat eleveníti fel, 40 millió forintos kikiáltási árral indul, míg becsült értéke 70-100 millió forint között mozog. Soron kívül 33 éve történt rejtélyes gyilkossági ügy végére tett pontot a rendőrség

Mattis-Teutsch János egy impozáns aktos kompozícióval képviselteti magát, amelyet 1930-ban készített, és három évvel később Brassóban ki is állítottak. Az „Aktos kompozíció” című festmény 16 millió forintos kikiáltási áron várja a licitálókat.

Kondor Béla „Apáca és a pap” című műve 1961-ben született, és az egyik legfontosabb darabja életművének. Az alkotás 36 millió forintos kikiáltási árral indul, és becsült értéke 60-80 millió forint között van.

Mednyánszky László „Fényködös táj” című festménye, amely a természet iránti szeretetét tükrözi, szintén kalapács alá kerül. A lírai tájképet 12 millió forintos kikiáltási árról indítják.
Az aukció fénypontja Munkácsy Mihály „Randevú az ablaknál” című festménye lesz, mely korábban a festő barátja, Charles Sedelmeyer gyűjteményének egyik kiemelt darabja volt. A festmény kikiáltási ára 40 millió forint. Az árverést megelőzően a műveket október 14-ig lehet megtekinteni a Virág Judit Galériában.

Szakértők szerint ezekkel az intézkedésekkel jelentősen javulhatna az albérlők és a bérbeadók helyzete is Magyarországon

Más, fejlett országok bevált stratégiáit kölcsönöznék a hazai albérletpiac egyre komolyabb problémáinak megoldására.