Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,299 $

2,5 millió dollár értékű prémium olívaolajat loptak el egy houstoni raktárból

Ez már a második eset, hogy nagy mennyiségű olívaolajat tulajdonítanak el a cégtől.

...svg content...Fotó: Facebook/Terra Delyssa
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Körülbelül 2,5 millió dollárt (914,5 millió forint) ér az a 18 kamionnyi prémium, extraszűz olívaolaj, amit a CHO America nevű cég szerint a hét folyamán loptak el ismeretlenek az egyik houstoni raktárukból. A szállítmány összesen 290 raklapnyi Terra Delyssa olívaolajat tartalmazott, raklaponként 672 üvegnyi olívaolajjal – részletezik.

A Telex a houstoni Chron.com híroldalra hivatkozva azt írja, ez már nem az első eset, hogy nagy mennyiségű olívaolajat tulajdonítanak el a CHO Americától, ugyanis szeptember 21-én a kanadai Montreal mellett loptak el tőlük egy 12 069 üvegnyi olajat szállító kamiont, amelyik épp az Egyesült Államokba tartott. Soron kívül Új hírek érkeztek a budapesti második világháborús 1 tonnás bombáról

A tolvajok ráadásul kiszerelték a kamionba szerelt GPS-jeladót is, így azzal sem sikerült megtalálni a szállítmányt. Megjegyzik: a tunéziai olívából készült, sötét üvegű, sárga címkés Terra Delyssa olívaolaj üvegenként 20 dollárba (körülbelül 7300 forint) kerül. A cég emellett közzétette az ellopott üvegek gyártási számait, arra kérve az amerikai fogyasztókat: ha bárki lopott üveggel találkozik, jelentse nekik.

Korábban azt is megírtuk, hogy igazán megugrott ennek a sokoldalú alapanyagnak az ára: mint kiderült, a pálmaolajról van szó, amelyet széles körben használnak fel mind az élelmiszeriparban, mind a kozmetikai iparban. Az áremelkedés oka pedig az, hogy a legnagyobb termelők csökkenő terméshozamokkal szembesülnek, miközben a fő alternatívák bőségesen elérhetők.

Orbán Viktor reagált az EU megdöbbentő döntésére

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is súlyos csapásként beszél az EU döntéséről a Kínából érkező elektromos autók kapcsán.