Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,367 $

Az árvíz miatt megindult fák veszélyesek, lezárták a Duna-part egy szakaszát Budapestnél

Lezárták a Duna-part egy szakászát Csillaghegynél a kidőlő fák miatt.

...svg content...Fotó: Facebook/Csillag Büfé a Rómain
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

„A Római-part előttünk lévő partszakaszát lezárták, mert az árvíz miatt megindult fák veszélyesek” – írta meg a Facebookon egy büfétulajdonos Csillaghegynél. Mint kiderült, a Kossuth Lajos üdülőparton, a Mátyás király útja és Piroska utca közötti partszakaszról van szó.

A döntést Budapest Főváros Kormányhivatalának III. kerület Helyi Védelmi Bizottsága hozta meg pénteken és visszavonásig érvényes – áll az obuda.hu oldalán megjelent beszámolóban, amit az Infostart szúrt ki.

A beszámoló szerint ezen intézkedésre az árvíz miatt megindult fák által okozott veszély miatt került sor. A partszakasz zárását, a be- és kiléptetést a III. kerületi Rendőr-kapitányság a kerületi polgárőr és civil szervezetekkel együttműködve hajtja végre.

Korábban azt is megírtuk, hogy leeresztik a Tisztát: egy méterrel csökkentik a Tisza-tó vízszintjét, s akár kiemelt fejlesztési térséggé válhat a környék. Az ezzel kapcsolatos további részletekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Emellett arra is kitértünk, hogy továbbra sem nyitják meg a Margitszigetet, hiába vonult el az árvíz. Egyelőre nem nyitják meg a Margitszigetet, ami a vártnál tovább tart zárva a látogatók előtt, miután a szakemberek biztosra akarnak menni.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.

Pusztulnak a halak a Kaposon és a Sión, olajos szennyezés okozza a problémát

Az elmúlt napokban több horgász is a Kapos-folyón és a Sió-csatornán észlelt halpusztulásról számolt be, és mostanra részben kiderült, mi áll a háttérben.