Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,30 Ft
Euró
401,79 Ft
Font
479,85 Ft
Bitcoin
61,364 $

Zavarta, hogy rendszeresen iszik a haragosa, bicskával akarta elvenni az életét

A vádlott eltervezte, hogy a bicskával megöli a sértettet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jason Jarrach
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint az elkövető és a sértett egy udvarban, de külön épületben lakott több éve Fóton, ám a vádlottat már régóta ingerelte és felháborította a sértett italozó életmódja, és az azzal járó életvitele.

Ezen az sem segített, hogy 2023 augusztusában még egy hazugságon is rajtakapta a vádlott a sértettet, melyet indulatosan számonkért_ ekkor a nap hátralévő részében az elkövető is nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd éjszaka, az övtáskájában egy bicskával felkerekedett, hogy szeszes italt vásároljon egy dohányboltban. Soron kívül Szentkirályi Alexandra : Karácsony Gergely „Ügyifogyi”, Magyar Péter „Dulifuli” és Vitézy Dávid „Okoska”

Odaérve a dohánybolthoz, annak a közelében a vádlott észrevette a sértettet, aki egy bolt lépcsőjén ült erősen ittas állapotban. Miután kijött a dohányboltból az elkövető a sértetthez ment, és megkínálta sörrel. Ekkor a férfi kiabált vele, amire a vádlott haragra gerjedt és elhatározta, hogy a sértettet egy félreeső helyre csalja és a nála lévő bicskával megöli.

A vádlott rávette a sértettet arra, hogy elinduljanak hazafelé, majd amikor mögötte haladva egy néptelenebb településrészhez értek, elővette a bicskáját és hátba, illetve vállon szúrta. A sértett még pár háznyit haladt, majd összeesett. Az elkövető magára hagyta a sértettet, kerékpárral a Dunához hajtott és beledobta a kést. A sértettre pár óra múlva egy munkába induló nő figyelt fel és értesítette a hatóságokat.

A szúrások következtében a férfi olyan sérüléseket szenvedett el, amelyek miatt – amennyiben nem részesült volna sürgősségi ellátásban – rövid időn belül életét vesztette volna. A Pest Vármegyei Főügyészség az elkövető ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.