Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,90 Ft
Euró
401,60 Ft
Font
477,50 Ft
Bitcoin
60,752 $

Lefejezték Dombóvár Tisza Pártos mozgalmait, a volt DK-s polgármester is kilépett

Tiszavirág életű volt a Tisza Sziget élete Dombóváron, Szabó Loránd félreértésekről beszélt.

...svg content...Fotó: Természetesen Dombóvár
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Alig egy hónap után megszűnt mindkét a dombóvári Tisza Sziget, miután a minimális alá csökkent a létszámuk, és többek között a város egykori DK-s polgármester is kilépett belőle.

Szabó a 24.hu-nak elmondta, hogy a döntésről tájékoztatta a Tisza Pártot is, miután úgy vélekedett, hogy a polgári körök mintájára létrehozott civil egyesülések alapításának feltételeit nem tisztázták megfelelő módon. Soron kívül Kiadós eső és borongós idő várható pénteken, több helyen is megdörrenhet az ég

Így annak kapcsán is voltak félreértések, hogy ki csatlakozhat a Tisza Szigetekhez, ami Szabó Loránd kapcsán azért lehetett kérdőjeles, mivel korábban hivatali visszaélés és felbujtóként elkövetett sikkasztás miatt elítélték – habár az előzetes mentesítés miatt nem számít büntetett előéletűnek – ami kizárta volna a csatlakozás lehetőségét.

„Miután közösségünkben felmerült a Tisza Sziget alapításának a gondolata, felkerestem a megyei koordinátort, és tájékoztatást kértem tőle. Tudta ki vagyok, tisztában volt a múltammal, semmi kizáró okot nem hozott fel, sőt úgy éreztem, hogy örül a csatlakozásunknak” – fogalmazott, ám később kiderült, hogy mégsem volt megfelelő Szabó kezdeményezése.

Szerinte nem helyes irány, hogy kizárnak olyan személyeket, akik az előző választások valamelyikén indultak – írta közösségi oldalán.

„Ugye én 2022-ben az ellenzéki összefogás jelöltje voltam, melynek a szavazóbázisa jelentős arányban megegyezik a Tisza bázisával. E jelölteknek -akár nyertek, akár vesztettek -, jelentős támogató bázisuk van. Ahhoz, hogy a Tisza nyerjen, kellene az ő mozgósító erejük, kellene a támogatásuk, mert vidéken nincs minden bokorban olyan ember, aki szívvel-lélekkel hajlandó közösségi-politikai munkát vállalni, no és alkalmas rá” – fogalmazott.

„Sajnos úgy látom, hogy 2026 tekintetében nálunk már most eredményt lehet hirdetni, hiszen mindkét működő Tisza Szigetet lefejezték” – fogalmazott Szabó Loránd, ezzel arra utalva, hogy Dombóvár másik hasonló mozgalma is megszűnt, melyet Tigelmann Péter korábbi Együtt-PM-es politikus alapított.

Egyetlen góllal kapott ki a Ferencváros a Tottenham ellen az Európa-ligában

Az Anderlecht után a Tottenham ellen is kikapott a Ferencváros egy szorosabb mérkőzésen, több gólt is lőhettek volna a hazai játékosok.

Az új tanév elindulásával a ChatGPT felhasználóinak száma is nagyot ugrott

Az OpenAI egy pénzügyi bejelentés során közölt egy érdekes adatot, amely megmutatja, milyen fontos szerepe lehet az MI-nek az oktatásban.

Szentkirályi Alexandra nem akar Karácsony Gergely helyettese lenni

Gulyás Gergely után Szentkirályi Alexandra is megerősítette, nincs olyan tervük, hogy Karácsony Gergely helyettese legyen a volt főpolgármester-jelölt.