Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,13 Ft
Euró
400,78 Ft
Font
476,27 Ft
Bitcoin
60,486 $

A Krathon tájfun lecsapott Tajvanra, legkevesebb 2 ember életét vesztette (videó)

Legkevesebb két halálos áldozatot követelt a heves vihar.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Helyi beszámolók szerint egy, a korábbiaknál gyengébb mégis „furcsa” tájfun csapott le csütörtökön Tajvan délnyugati részére: a Krathon tájfun miatt több száz repülőjáratot kellett törölni, két ember pedig életét vesztette.

A tajvani jelentések szerint a a Krathon egy gyenge, 1-es kategóriájú tájfunként csapott le a szárazföldre dél körül Kaohsziung nagy kikötővárosban, fákat és utcai lámpákat kidöntve. Mivel azonban a zuhogó eső, a viharos szél és a magas hullámok egybeesnek a dagállyal, a kormány arra szólította fel az embereket, hogy maradjanak otthon. Soron kívül Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

Az előrejelzések szerint a tájfun lassan felfelé halad Tajvan sík nyugati síkságán, és péntekre tovább gyengül, majd a központi régió felett trópusi viharrá alakul. A reptereken törölték az összes belföldi járatot, valamint 242 nemzetközi járatot. Az észak-déli nagysebességű vasútvonal szintén felfüggesztette a központi és a déli régiók közötti járatokat.

A tájfun 160 km/órát is meghaladó széllökésekkel érkezett meg, a kikötőknél pedig rekordot jelentő, 220 km/órát is meghaladó széllökésekkel pusztított. Jelenleg is több mint 100 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás.

A Wizz Air is reagált a 20 órás járatkésésre, ekkor landolhat a gép Budapesten

A szerkesztőségünk számára megküldött közleményből minden kiderül.