Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,93 Ft
Euró
400,51 Ft
Font
480,93 Ft
Bitcoin
61,420 $

Gyurta Dániel a Magyar Olimpiai Akadémia új elnöke

Olimpiai bajnok úszónk kapta meg a megtisztelő lehetőséget.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) bejelentése szerint az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel kapta meg a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) elnöki tisztségét, míg a főtitkári poszton továbbra is Győr Béla marad.

A szeptember 7-én megválasztott új MOB-elnökség első ülésén több személyi döntés is született: a testület a Budapesti Olimpia Bizottság élére Bényi Szabolcsot nevezte ki, míg a fair play bizottságot továbbra is Kamuti Jenő vezeti. A gazdasági bizottság élére Szalay Ferenc került, a jogi bizottságot pedig Mészáros János vezeti. Soron kívül Videón Orbán Viktor meglepetés családlátogatása (videó)

A Mező Ferenc sportbizottság elnökének Bodnár Andrást választották, míg az orvosi bizottságot dr. Tállay András irányítja. A sportszakmai és sporttudományos bizottság vezetője Sós Csaba lett.

Az MTI közlése szerint a hagyományőrző bizottságot megszüntették, mivel feladatai átfedésben voltak a Mező Ferenc sportbizottságéval és részben a Magyar Olimpiai Akadémiáéval is. A média- és esélyegyenlőségi bizottságok összetételéről egy későbbi időpontban döntenek.

Az ülésen napirendre került a 2028-as Los Angeles-i olimpia programjára kerülő sportágak szövetségi delegálásának kérdése is. A MOB elnöksége megerősítette, hogy a Magyar Amerikai Futball Szövetség jogosult egy delegáltat küldeni a MOB közgyűlésébe, tekintettel arra, hogy az amerikai futball szerepelni fog a következő nyári játékok programjában. Fábián László főtitkár hangsúlyozta, hogy emiatt a delegálás most különösen aktuális.

Több márkánál durván emelkednek a biztosítási, különösen a cascodíjak

Széles skálán mozognak az árváltozások, a 30% feletti drágulástól az enyhe csökkenésig.

Gyurcsány Ferenc szerint tény, hogy vele jobb volt a magyar embereknek

Miközben a DK támogatottsága rendkívüli mértékben zuhant, és 2026-ban várhatóan még a parlamentbe is nehéz lesz bejutniuk, Gyurcsány Ferenc azt bizonygatja, hogy márpedig vele jobb volt az ország.