Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,93 Ft
Euró
400,51 Ft
Font
480,93 Ft
Bitcoin
61,420 $

Felrobbant egy második világháborús amerikai bomba egy japán repülőtéren, hatalmas kráter keletkezett a helyszínen (videók)

A robbanás következtében az egyik kifutópálya jelentősen megrongálódott, így az aznapra tervezett mint a 87 járatot törölni kellett.

...svg content...Fotó: Unsplash/CHUTTERSNAP
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint egy, valószínűleg a második világháborúban ledobott amerikai bomba robbant fel eddig ismeretlen körülmények között egy regionális reptéren, Japánban. A föld mélyén pihent robbanóeszköz szerdán robbant fel a Kjúsú szigetén lévő Miyazaki repülőtér kifutópályája közelében.

A robbanás olyan nagy kárt okozott az egyik kifutópályán, hogy kénytelenek voltak törölni a szerdára tervezett mind a 87 repülőjáratot. A japán földügyi, infrastrukturális, közlekedési és idegenforgalmi minisztérium egyik tisztviselője elárulta, a reptér szerdán kora reggel lezárta kifutópályáját, miután a robbanás egy 7 méter széles és 1 méter mély krátert hagyott az út közepén.

Egy helyi műsorszolgáltató, az MRT azt közölte, hogy a japán földi önvédelmi erők tűzszerész csoportja később megállapította, hogy valószínűleg egy világháborús amerikai bomba robbanhatott fel, melyet a földfelszín alá temettek.

Noha sérültekről nem érkezett jelentés, az élő kamerafelvételeken látható volt, hogy egy repülőgép nem sokkal korábban a robbanás helyszíne közelében gurult, mely a terminál épületétől mintegy 100 méterre volt.

Yoshimasa Hayashi kormányszóvivő elmondta, hogy a kifutópályát várhatóan csütörtök reggel nyitják meg újra, miután befejeződik a kráter feltöltése és az egyéb javítási munkálatok. Érdekesség, hogy a Miyazaki repülőtér 1943-tól a második világháború végéig a japán haditengerészet bázisa volt, ahonnan több száz fiatal „kamikaze” pilóta indult utolsó küldetésére, a háború óta pedig már több fel nem robbant amerikai bombát is találtak a repülőtéren.

Több márkánál durván emelkednek a biztosítási, különösen a cascodíjak

Széles skálán mozognak az árváltozások, a 30% feletti drágulástól az enyhe csökkenésig.

Gyurcsány Ferenc szerint tény, hogy vele jobb volt a magyar embereknek

Miközben a DK támogatottsága rendkívüli mértékben zuhant, és 2026-ban várhatóan még a parlamentbe is nehéz lesz bejutniuk, Gyurcsány Ferenc azt bizonygatja, hogy márpedig vele jobb volt az ország.