Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,93 Ft
Euró
400,51 Ft
Font
480,93 Ft
Bitcoin
61,420 $

Csalókra figyelmeztet az MVM: így kerülhető el, hogy áldozattá váljunk

Több lényeges dologra is felhívta a figyelmet a szolgáltató.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az MVM Next ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis online földgázszámla-értesítőket kaptak, ezáltal a szolgáltató arra kéri az ügyfeleit, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen. A megtévesztő, adathalász levelek felismerésére egy külön tájékoztató oldalt is létrehoztak, mely ezen a linken keresztül érhető el. Az ilyen levelek egyébként gyakran fizetési felszólítással vagy a szolgáltatás kikapcsolásával fenyegetnek, a csalók az érintett személy ijedtségét használják ki, hogy megszerezzék a bankkártyája adatait.

A csalók jellemzően nem magyar e-mail-címekről küldik a hamis online földgázszámla-értesítőket, hogy új számla készült. A megtévesztő, hamis értesítőkön a bankkártyás befizetés linkkel a csalók a saját oldalukra irányítják az ügyfeleket – hívják fel a figyelmet. Az MVM mindemellett hangsúlyozza: az is gyanakvásra adhat okot, ha nem a megszokott időszakban érkezik a számlaértesítés. A legfontosabb támpont az e-számla-értesítőkben található direkt fizetési hivatkozás. Soron kívül Videón Orbán Viktor meglepetés családlátogatása (videó)

A valós online gázszámla-értesítők feladója minden esetben az MVM Next online ügyfélszolgálat ([email protected]). A Befizetem bankkártyával felirat, azaz a befizetéshez vezető hivatkozás felett tartva a kurzort mindig a https://mvmnext.hu/foldgaz… kezdetű link jelenik meg – részletezik. Továbbá fontos kiemelni azt is, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálati oldalán sosem kérik, hogy adják meg bankkártyaadataikat, azokat minden esetben csak a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően, gázszámlák esetén a CIB bank felületén szükséges beírni.

Akiben esetleg felmerül a gyanú, hogy adathalász támadás célpontjává vált, a legjobb, amit tehet, hogy továbbítja a gyanús e-mailt az [email protected] e-mail-címre, vagy értesíti az ügyfélszolgálatot. Ezt követően segítséget kaphat arról, mik a további teendők – írja a HVG a szolgáltató tájékoztatására hivatkozva.

Korábban mindemellett arról is beszámoltunk, hogy milyen módszerrel vernék át a netes csalók az embereket a Jófogáson. Az összes pénzét ellophatják annak, aki figyelmetlenül megadja a bizalmas adatait. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy biztonságban maradjon a pénzünk és minden adatunk. A rendőrség több fontos dologra is figyelmeztetett.

Több márkánál durván emelkednek a biztosítási, különösen a cascodíjak

Széles skálán mozognak az árváltozások, a 30% feletti drágulástól az enyhe csökkenésig.

Gyurcsány Ferenc szerint tény, hogy vele jobb volt a magyar embereknek

Miközben a DK támogatottsága rendkívüli mértékben zuhant, és 2026-ban várhatóan még a parlamentbe is nehéz lesz bejutniuk, Gyurcsány Ferenc azt bizonygatja, hogy márpedig vele jobb volt az ország.