Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,93 Ft
Euró
400,51 Ft
Font
480,93 Ft
Bitcoin
61,420 $

Fékezés nélkül gázolt halálra egy gyalogost Debrecenben, fogházba kerülhet

A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint 2023. augusztus 14-én, 5 órakor a vádlott egy kistehergépkocsival közlekedett Debrecen belvárosában. A baleset időpontjában derült, napos idő volt és gyér volt a forgalom is.

A férfi egy zebrához közeledett, azonban nagyfokú figyelmetlensége folytán nem vette észre, hogy ott áthalad egy gyalogos, ezért fékezés nélkül elütötte. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Soron kívül Videón Orbán Viktor meglepetés családlátogatása (videó)

A vádirat szerint a vádlott megszegte a gyalogosok elsőbbségére vonatkozó KRESZ szabályokat, emiatt következett be a baleset és a sértett halála. A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra.

A vádirat mértékes indítványként azt tartalmazza, hogy amennyiben a vádlott beismeri a bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, abban az esetben a járásbíróság őt 2 év 3 hónap fogházbüntetésre ítélje és 2 év 6 hónap időtartamra tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Több márkánál durván emelkednek a biztosítási, különösen a cascodíjak

Széles skálán mozognak az árváltozások, a 30% feletti drágulástól az enyhe csökkenésig.

Gyurcsány Ferenc szerint tény, hogy vele jobb volt a magyar embereknek

Miközben a DK támogatottsága rendkívüli mértékben zuhant, és 2026-ban várhatóan még a parlamentbe is nehéz lesz bejutniuk, Gyurcsány Ferenc azt bizonygatja, hogy márpedig vele jobb volt az ország.