Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,18 Ft
Euró
398,93 Ft
Font
478,89 Ft
Bitcoin
61,911 $

Aki esőt akart, az most nagyon meg fogja kapni

Igen komoly csapadékmennyiség érkezik a hazánkba.

...svg content...Fotó: Unsplash/Glenn Carstens-Peters
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy igen forró és száraz nyáron vagyunk túl, aminek nyilván megvoltak a maga pozitív és negatív hatásai. Az emberek sokan nyaralhattak, lehettek vízpart mellett, addig az aszály súlyos károkat okozott.

Most ismét változik az időjárás, és ugyan eddig sem volt túl sok csapadék, most úgy fest, ebből bőven ki fog jutni. A legfrissebb jelentések szerint ugyanis nagyobb mennyiségű eső vár ránk, amire jobb felkészülni. Soron kívül Tanárvizsga: tízezer pedagógus már levizsgázott, 27-en megbuktak

Jön az eső

Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán. A HungaroMet Zrt. ezért a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, szerdán a Dunántúl északi felén a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége nagy területen 30 milliméter körül, illetve afölött alakulhat, de a magasabban fekvő körzetekben meghaladhatja a 40 millimétert is.

Emellett délnyugaton és a főváros térségében is 20 millimétert meghaladó 24 órás csapadékösszeg várható. Délután délnyugaton az intenzívebb csapadékgócokban kis eséllyel villámtevékenység előfordulhat.

Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom vármegyében ezért szerdára másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Pest, Somogy, Zala vármegyékben egy nap alatt 20 milliméter eső várható, ezekben a vármegyékben elsőfokú figyelmeztetés van szerdára.

Liner/MTI