Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,17 Ft
Euró
397,91 Ft
Font
478,53 Ft
Bitcoin
63,760 $

Vitézy Dávid beváltotta ígéretét, benyújtotta a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó javaslatát

Vitézy meglépte, már csak az a kérdés, hogy mi lesz a javaslat sorsa.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Vitézy Dávid egy, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy korábbi ígéretét beváltva az első Fővárosi Közgyűlés alkalmával benyújtotta a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó javaslatát, mely egy biztonságosabb és rendezettebb budapesti közösségi közlekedés megvalósítását célozza.

Vitézy kiemelte, fontos minden budapesti lakos számára, hogy biztonságban, tiszta körülmények között utazhassanak. Ennek érdekében egy 24 órás készenléti szolgálattal működő BKK-rendészet felállítását javasolja, mely a Fővárosi Önkormányzati Rendészet létszámbővítésével indulna 2025. január 1-jétől. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

A tervezet szerint első körben legalább 5 BKK zavarelhárító jármű kapna állandó rendészeti felügyeletet. Emellett rendszeres járőrszolgálatot is biztosítanának a kritikus közlekedési csomópontokban és vonalakon, hogy ezzel is csökkentsék az incidenseket és kiváltsák a BKK által korábban alkalmazott magánbiztonsági cégeket.

A javaslat részét képezi egy közös diszpécserszolgálat létrehozása is, mely a BKK és a rendészet együttműködésében működne. Ez lehetővé tenné, hogy a járművezetőktől és utasoktól érkező bejelentéseket gyorsan és hatékonyan kezeljék, miközben a térfigyelő kamerák képeit is nyomon követnék. Az utasok egyszerűen jelenthetnék be a problémákat akár a BudapestGO applikáción, akár telefonon keresztül, hiszen az ügyfélszolgálatot is fejlesztenék.

Vitézy szerint az elmúlt évek tapasztalatai alapján naponta többször is előfordulnak súlyos atrocitások a közösségi közlekedésben, melyeket nemcsak az utasok, de a járművezetők és jegyellenőrök is elszenvednek. Gyakran részeg, bódult, vagy viselkedésükkel másokat veszélyeztető személyek is igénybe veszik a járműveket, de az utazásból való kizárásuk feltételei jelenleg nem teljesen tisztázottak.

Vitézy rámutatott, ezen is változtatni kell, hogy a BKK utazási szabályzata hatékonyan érvényesüljön. Zárásként Vitézy hangsúlyozta, hogy a fővárosi politikának nem a pozíciókról és hatalmi játszmákról kell szólnia, hanem a budapestiek valós problémáinak megoldásáról.