Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,17 Ft
Euró
397,91 Ft
Font
478,53 Ft
Bitcoin
63,760 $

Amerikai bombázó is részt vesz a dél-koreai katonai parádén, Észak-Korea forrong

Dél-Korea szándékosan élesztette fel a katonai parádét, mellyel az a céljuk, hogy elrettentsék a folyamatosan nukleáris fegyverekkel fenyegetőző Északot.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/YNA/Yonhap
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Dél-Korea kedden katonai parádét tart Szöulban, melyen most először vehet részt egy amerikai B-1B szuperszonikus bombázó repülőgép. Észak-Korea persze azonnal reagált és élesen bírálta az amerikai katonai eszközök Koreai-félszigetre telepítését.

A helyi média beszámolói szerint az amerikai bombázó részt vesz a fegyveres erők napi felvonuláson, melyen más repülőgépek és rakéták bemutatója is várható, továbbá több mint 5000 katona is részt vesz rajta. Jun Szogjol dél-koreai elnök tavaly élesztette fel a parádét, katonai tisztviselők pedig megerősítették, hogy ennek célja részben Dél-Korea katonai erejének bemutatása volt, hogy elrettentsék Észak-Koreát. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

Noha több jelentésben is beszámoltak arról nemzetközi szinten, hogy az amerikai bombázó is feltűnik majd a dél-koreai katonai parádén, egyelőre sem a dél-koreai hadsereg, sem pedig az amerikai haderő nem erősítette meg hivatalosan a bombázó részvételét az eseményen.

Úgy tűnik, Észak-Korea nagyon nehezen viseli az amerikai bombázó részvételét, a KCNA állami hírügynökség ugyanis azt közölte, hogy Kim Dzsongun megtorló intézkedéseket tervez:

„Bármikor megvizsgálhatjuk és végrehajthatjuk az ilyen friss akcióterveket. … Észak-Korea tovább fogja fejleszteni erős háborús elrettentő erejét is.”