Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,38 Ft
Euró
397,73 Ft
Font
477,56 Ft
Bitcoin
63,990 $

Orbán Viktor elárulta, hány kibertámadás éri Magyarországot napi szinten

A magyar miniszterelnök a parlamenti felszólalása alatt arról is beszélt, napi szinten hány kibertámadás éri Magyarországot.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) tárgyalást folytat Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnökkel, az ANO párt elnökével (j) Ceske Budejovicében 2024. szeptember 28-án. MTI/Benko Vivien Cher
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Orbán Viktor a válaszaiban sok témát érintett, többek között arról is beszélt, még nagyobb erővel kell lecsapni a drogkereskedőkre, akik már nemcsak a nagyobb városokban okoznak problémákat. Ezzel együtt hangsúlyozta, Magyarország még mindig Európa legbiztonságosabb országa.

A vendégmunkások helyzetéről is említést tett, ahogyan a kibertámadások ugyancsak szóba kerültek. A legtöbb ország ki van téve az ehhez hasonló támadásoknak, és nem titok, hogy Magyarország is a hackerek listáján szerepel.

„Ebből mindennap történik egy tucat.” – mondta a külügyet érintő kibertámadásoról Orbán Viktor miniszterelnök. „Ne csináljunk belőle olyan nagy ügyet, Magyarország folyamatos támadás alatt van. Nekünk mindennap el kell hárítani körülbelül egy tucatnyi kibertámadást, amit reményeim szerint inkább több mint kevesebb sikerrel mindennap meg is teszünk.”