Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,30 Ft
Euró
396,92 Ft
Font
475,70 Ft
Bitcoin
63,959 $

Több mint 200 millió forintot csalt el fiktív számlázással

Közel két éven át folytatta illegális tevékenységét és rendesen megszedte magát.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye szerint részben fenntartotta az ügyészi fellebbezést egy Somogy megyében történt, fiktív számlázással kapcsolatos bűnügyben, melyben az elsőfokú bíróság részben felmentő ítéletet hozott.

A vádirat szerint az egyik vádlott két gazdasági társaság vezetőjeként 2018 és 2019 között több mint 200 millió forint kárt okozott a költségvetésnek hamis költségszámlák adótartalmának jogosulatlan visszaigénylésével. Soron kívül Ismét napi szélrekord született a fővárosban és megvan az idei ősz első fagypont alatti hajnala is

Az elkövetéshez szerb állampolgárságú személyek által vezetett magyar cégeket használt, melyek nevében kiállított számlák ellenértékét átutalta, majd az általa megbízott társai a pénzt készpénzben felvették és visszaadták neki.

A Kaposvári Törvényszék az elsőfokú eljárásban a vádlottat és három társát költségvetési csalásért szabadságvesztésre ítélte, azonban két kézbesítési megbízottat felmentettek. Az ügyészség az elítélt vádlottak súlyosabb büntetéséért és a felmentettek bűnösségének megállapításáért fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést módosította, és a felmentettek esetében pénzmosás bűntettének megállapítását kérte, míg az elítéltek esetében súlyosbításért fenntartotta az álláspontját. Az ügy másodfokon a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.