Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,78 Ft
Euró
397,36 Ft
Font
475,41 Ft
Bitcoin
63,784 $

Bíróság mondta ki, hogy a Netflix Baby Reindeer című sorozata nem egy igaz történet

Úgy tűnik, a Martha karakterét ihlető Fiona Harvey folytathatja a rágalmazási pert.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner
Kult
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy amerikai bíró úgy döntött, hogy a Baby Reindeer alkotójának, Richard Gaddnek a zaklatásával vádolt nő folytathatja a rágalmazási perét a Netflix ellen, megjegyezve, hogy a műsort tévesen „igaz történetként” hirdették, miközben a Netflix „nem tett erőfeszítéseket”, hogy ellenőrizze Gadd történetét.

Fiona Harvey, a nő, akiről a sorozat Martha karakterét mintázták, azt állította, hogy a sorozat tévesen azt sugallta, hogy szexuálisan bántalmazta Gaddet, és hogy kiszúrta a férfi szemét, illetve hogy börtönbe került, mert zaklatta őt. Miután pedig a nézőknek sikerült azonosítaniuk a nőt, aki Martha karakterének alapját adta, a nő 170 millió dollárost pert indított Gadd ellen. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

A nő azzal érvelt, hogy a sorozat tulajdonképpen egy rágalmazás, mondván, zaklatóként ábrázolták, pedig végül soha ítélték el bűncselekményért. A pénteken Kaliforniában meghozott ítéletében Gary Klausner amerikai kerületi bíró megjegyezte, hogy mivel a sorozat epizódjai azzal kezdődnek, hogy „Ez egy igaz történet”, a nézők is joggal hihették azt, hogy tényeknek tekinthetik a széria cselekményét.

Az Independent szerint a bíró kiemelte, míg Harvey „állítólagos tettei elítélendőek”, Martha tettei a sorozatban „rosszabbak”, mint amivel Harvey-t a valóságban vádolják. Védelmében Gadd azt állította, hogy Harvey éveken át zaklatta őt, miközben egy londoni pubban dolgozott, gykaran csipkedte a fenekét és több ezer zaklató hangvételű e-mailt és hangpostaüzenetet küldött neki.

Azt mondta, hogy bár feljelentette a rendőrségen, a nő csak egy „zaklatási figyelmeztetést” kapott, de nem indítottak ellene büntetőeljárást, és nem küldték börtönbe. Gadd a bíróságon azt mondta, hogy a Netflix show és a színpadi darab, melyen alapul, egyaránt kitalált, és nem a valóság „ütemről ütemre történő elbeszélésének” szánták.