Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,66 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
475,96 Ft
Bitcoin
64,320 $

Karácsony Gergely: „Magyar Péter politikai fantáziája határtalan”

Karácsony Gergely tagadta Magyar Péter állításait, nincs szoros együttműködés közte és a Fidesz között, ahogyan más sem.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Fővárosi Önkormányzat által indított ingyenes szűrőprogramról tartott sajtótájékoztatón a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelő előtt 2024. április 29-én. A fővárosban 24 helyszínen május 2-től június 16-ig várják a vizsgálatokra előre regisztráltakat. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely egyre inkább nem érti Magyar Pétert, hogy mégis mit akar Budapesten. A Tisza Párt hiába van többségben, egyelőre semmit nem csinálnak, és nyilvánosan sem vállalják Vitézy Dávid jelölését főpolgármester-helyettesként, márpedig ez a céljuk.

A Telex említést tett arról, hogy Magyar Péter szerint már násztáncot járnak Orbán Viktorral. Ennek kapcsán kérdezte meg a lap, máshogy áll ma a kormányhoz, mint korábban. Karácsony úgy fogalmazott, Magyar fantáziája határtalan, és nincs szó semmiféle násztáncról, de kézfogásról igen.

„Magyar Péter politikai fantáziája határtalan, a násztáncunk azonban egyelőre egy kézfogásra szorítkozik, és arra, hogy éjszaka böngésszük a Magyar Közlönyt, hogy megint mit vesznek el tőlünk.” – válaszolt a Telex kérdésére az interjújában.

Semmilyen háttértárgyalásról nincs szó

Hangsúlyozta, semmilyen háttértárgyalásról nincs szó a kormánnyal, amit abszurdnak tart, mert a magyar GDP 37 százalékét a főváros teremti elő. Azt tapasztalta az elmúlt években, hogy a kormány ellenségként tekint az önkormányzatokra, különösen a Fővárosi Önkormányzatra, amit a Fidesz kategorikusan tagadott.

„Sajnos semmilyen háttértárgyalás nincs a kormánnyal, amit abszurd helyzetnek tartok, mert a magyar GDP 37 százalékát Budapest termeli meg. Lehet, hogy én nem ismerem annyira jól a Fidesz világát, mint Magyar Péter, de az elmúlt években azt tapasztaltam meg, hogy a kormány ellenségként tekint az önkormányzatokra, és a Fővárosi Önkormányzatra ez különösen igaz, mert itt többségben vannak az ellenzéki szavazók.”

Kijelentette, márpedig az ő hozzáállása nem változik, és arra tett esküt öt évvel ezelőtt is, hogy mindent megtegyen Budapestért. Szerinte a kormány minden eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy tönkretegye őket, addig ők maximum a Facebookon keresztül tudnak haragos posztokat írni, ami eddig nem volt túl kifizetődő.

„Az én hozzáállásom azonban nem változik. Arra tettem esküt öt éve is, hogy mindent megteszek Budapest fejlődésének előmozdítása érdekében. A kormánynak minden eszköze megvan arra, hogy tönkretegyenek minket, mi pedig legfeljebb csak a Facebookon tudunk haragos posztokat írni.”

Magyar Péter zsarolással vádolja Karácsony Gergelyt, aki szerinte hazudik

Nemcsak hazugságokkal vádolja Magyar Péter Karácsony Gergelyt, hanem többek között zsarolással is.