Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Megtalálták a Hezbollah vezetőjének holttestét a romok alatt Bejrútban

Úgy tudni, a Hezbollah azon dolgozik, hogy újjáépítse a síita iszlamista szervezetet.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh
Közel-Kelet
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A libanoni Bejrútban megtalálták a Hezbollah síita szervezet vezetőjének, Haszan Naszrallah sejknek a holttestét, miután az izraeli légierő támadást hajtott végre a szervezet katonai főhadiszállása ellen. Az MTI közlése szerint a Hezbollah vasárnap megerősítette, hogy Naszrallah egyik helyettese, Ali Karaki szintén életét vesztette a támadások során.

Naszrallah holttestét a Dahíja negyedben, a Hezbollah központjaként használt bunkerrendszer romjai alatt találták meg, két nappal azután, hogy az izraeli légicsapások célba vették az épületet. A jelentések szerint a holttesten nem találtak külsérelmi nyomokat, a halál oka valószínűleg a robbanás ereje által okozott belső sérülés lehetett. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Ali Karaki haláláról a Hezbollah azt nyilatkozta, hogy „mártírhalált halt a cionista agresszió” következtében. Irán, a Hezbollah szövetségese egyelőre még nem reagált az eseményekre. Úgy tudni, Teherán jelenleg a szervezet újjászervezésére összpontosít, beleértve Naszrallah utódjának kinevezését és a parancsnoki struktúra újjáépítését.

Az izraeli hadsereg hivatalosan közzétette azokat a felvételeket, melyek az F-15-ös vadászgépek felszállását mutatják a Hacerim légibázisról, hogy végrehajtsák a légicsapásokat. A támadás során több mint egy tucat amerikai gyártmányú bunkertörő bombát vetettek be.

Noha az iráni válasz még késik, Libanonból folytatódtak a rakétatámadások Észak-Izrael ellen, és a helyi lakosokat figyelmeztették, hogy maradjanak óvóhelyeken. Izrael válaszként további csapásokat mért Hezbollah-célpontokra Bejrútban és Libanon-szerte, fegyverraktárakat és rakétakilövő állásokat megsemmisítve.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.