Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Nepáli áradások: 126 ember életét vesztette, több tucatnyian eltűntek (videók)

A monszun okozta áradások és földcsuszamlások következtében legkevesebb 126 ember vesztette életét, s több tucatnyian eltűntek.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Narendra Sresztha
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A nepáli Nemzeti Katasztrófakockázat-csökkentési és -kezelési Hatóság legfrissebb tájékoztatása szerint az áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma 126-ra emelkedett, további 63 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A helyi rendőrség vasárnap reggel arra figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma valószínűleg tovább emelkedik.

Folyamatban vannak a helyreállítási és takarítási munkálatok, miközben a mentőalakulatok szüntelenül folytatják a mentési műveleteket: az éjszaka folyamán 14 holttestet emeltek ki két Katmanduba tartó buszból, melyeket a fővároshoz közeli országúton történt földcsuszamlás temetett maga alá. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Szombaton több mint 3000 biztonsági alkalmazottat vezényeltek ki helikopterekkel és motorcsónakokkal a mentési munkálatok segítésére, mivel az ország egyes részeit, köztük a fővárost, Katmandut is elöntötte a víz.

Katmanduban legkevesebb 34 ember vesztette életét a legfrissebb jelentések szerint. Rishi Ram Tiwari belügyminisztériumi szóvivő az AFP-nek elmondta, hogy több mint 3000 embert mentettek ki.

Tiwari hozzátette, buldózereket vetettek be, hogy megtisztítsanak több autópályát, melyeket elzártak a törmelékek, elvágva Katmandut az ország többi részétől. A rendőrség dolgozott a törmelékek eltakarításán és az utak újbóli megnyitásán, miután a földcsuszamlások 28 helyen elzárták az autópályákat.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.