Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Bravúros életmentés történt a Balatonon az éjszaka folyamán

A vízimentők ezúttal is kitettek magukért, az éjszaka közepén indultak életmentésre.

...svg content...Fotó: Unsplash/Gábor Kulcsár
Baleset
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) munkatársai éjszaka kimentettek egy szólóvitorlázót a Balatonból. Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke a közösségi oldalán számolt be a szombat esti és éjszakai riasztásokról.

Elsőként egy sodródó elektromos kishajót kellett felkutatniuk, melyen négyen tartózkodtak. Az egyik utas vízbe ugrott, de szerencsére később kiderült, hogy biztonságban partot ért.

Később két újabb riasztás érkezett: az egyik esetben rosszullét miatt hívták őket az alsóörsi kikötőbe, ahol a beteget ellátták és átadták a mentőszolgálatnak. A második riasztás a Balaton nyugati medencéjéből érkezett, ahol egy szólóvitorlázó verseny során történt incidens.

A versenyigazgató vette észre, hogy az egyik hajó jelzései nem voltak rendben, és a kormányos nem tartózkodott a fedélzeten, így azonnali keresés indult a VMSZ és a versenyigazgatóság együttműködésével a szeles Balatonon, az éjszaka közepén.

Szerencsére a vitorlázó épségben megkerült, és megfigyelés céljából kórházba szállították. A VEOL információi szerint a vitorlázó jól van.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.