Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Az USA légicsapást mért Szíriára, 37 szélsőséges fegyveres halt meg

Részben az ISIS, részben az al-Kaida fegyveresei voltak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mahmoud Sulaiman
Közel-Kelet
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Egyesült Államok hadserege vasárnap számolt be arról, hogy légicsapást mértek Szíriára, melynek következtében legkevesebb az Iszlám Állam szélsőséges csoporthoz és egy al-Kaidához kötődő csoporthoz tartozó fegyveres vesztette életét. A Reuters jelentése szerint hozzátették, a likvidáltak közül ketten magas rangú fegyveresek voltak.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága azt is közölte, hogy kedden csapást mértek Szíria északnyugati részére, célba véve az al-Kaidához kötődő Húrasz al-Dín csoport egyik magas rangú fegyveresét és 8 másikat. Közlésük szerint ő volt felelős a katonai műveletek felügyeletéért. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Szíriában jelenleg mintegy 900 amerikai katona tartózkodik, valamint meg nem nevezett számú vállalkozó, akik megpróbálják megakadályozni a szélsőséges ISIS csoport bármilyen visszatérését, mely 2014-ben végigsöpört Irakon és Szírián, és hatalmas területeket vett ellenőrzése alá.

Az amerikai erők tanácsot adnak és segítik kulcsfontosságú szövetségeseiket Északkelet-Szíriában, mások mellett a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők szervezetét, mely nem messze található olyan stratégiai területektől, ahol az Irán által támogatott militáns csoportok vannak jelen, beleértve egy kulcsfontosságú határátkelőt Irakkal.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.