Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Hétfőn újraindul a vonatforgalom Esztergom és Komárom között

Hétfőtől már nem kell átszállni pótlóbuszokra.

...svg content...Fotó: Facebook/MÁV
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A MÁV tájékoztatása szerint szeptember 30-án, hétfőn üzemkezdettől újraindul a vonatforgalom az Esztergom és Komárom közötti vasútvonalon, így az érintett szakaszon már nem lesz szükség pótlóbuszokra, mivel az S74-es járatok ismét a teljes vonalon közlekednek.

A dunai árhullám levonulását követően a vasúttársaság dolgozói eltávolították az Esztergom és Komárom közötti vonal Lábatlan és Nyergesújfalu közötti szakaszán elhelyezett védőfóliát és mintegy húszezer homokzsákot, melyek a vasúti pályát óvták a károktól. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Mivel a vasútvonal egy része a part mentén halad, ez a terület egyben az árvízvédelem része is volt. A maximális biztonság érdekében Tátnál megemelték a vasúti töltést, így egy szintbe került az árvízvédelmi töltéssel.

A vonal újranyitása előtt a teljes vasúti pályát ellenőrizték, és ahol szükséges volt, geotechnikai vizsgálatokat is végeztek. Az eredmények alapján a vonatközlekedés biztonságosan megindulhat a korábban árvíz miatt lezárt szakaszon.

Szeptember 30-tól a korábban lezárt 11-es út érintett szakaszát is újra megnyitják, így a 812, 814, 817 és 819-es, valamint a T jelzésű buszok ismét az eredeti útvonalukon közlekedhetnek. Hétfőtől a Táti út és a Horgásztanya megállók is újra üzemelnek.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.