Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,897 $

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram, több mint 100 ezer notebookot kapnak a magyar diákok

A részvétel regisztrációhoz kötött, melynek menetét is megosztották.

...svg content...Fotó: Unsplash/Kaitlyn Baker
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az MTI közlése szerint Nyitrai Zsolt bejelentette, továbbra is folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik és kilencedik évfolyamos diákok számára, valamint a hatosztályos gimnáziumok hetedik évfolyamán. A laptopok igényléséhez mindössze egy egyszerű regisztráció szükséges.

Nyitrai hangsúlyozta, Orbán Viktor kormánya elkötelezett amellett, hogy támogató államot építsen ki, mely figyel a lakosság igényeire, véleményük meghallgatása után hoz döntéseket, és könnyebbé teszi a magyar családok életét. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Ennek keretében indították el a Gondosóra programot a nyugdíjasok számára, szerveznek nyári táborokat a cukorbeteg gyermekeknek, valamint biztosítanak laptopokat az iskolai oktatás résztvevőinek. „Magyarország polgárai számíthatnak ránk” – tette hozzá.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szintén kiemelte a program sikerét, melynek keretében az elmúlt években már több mint 450 ezer laptopot osztottak ki a diákoknak. Ezek az eszközök ma már részei a mindennapi tanulásnak, a házi feladatok elkészítésének, valamint a digitális oktatási platformok használatának.

A program idén tovább folytatódik, és több mint százezer újabb laptop kerül kiosztásra. Rétvári emlékeztetett, másfél évtizeddel ezelőtt még a tankönyvekért is fizetni kellett, míg ma már a tankönyvek és a laptopok is ingyenesen elérhetőek a diákok számára.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár hozzátette, hogy a laptopok igénylését – mivel a diákok még kiskorúak – a szülők vagy gondviselők október 7-ig nyújthatják be. A szülőknek be kell lépniük gyermekük iskolájának Kréta rendszerébe, ahol az eszközigénylés menüpont alatt intézhetik a kérelmet, és fontos, hogy a szülő adatai kerüljenek megadásra.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.