Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Váratlanul felmentették Dömötör Csabát, Hidvéghi Balázs a Miniszterelnöki Kabinetiroda új államtitkára

Váratlan fordulat.

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Magyar Közlöny vasárnapi számában jelent meg a hír, miszerint Dömötör Csaba államtitkári megbízatása a Miniszterelnöki Kabinetirodában szeptember 30-i hatállyal megszűnik, miután a köztársasági elnök felmentette posztjáról. Helyét Hidvéghi Balázs veszi át.

Az események több szálon is kapcsolódnak Győrffy Balázshoz, a Fidesz egyik politikusához. Győrffy július 9-én lemondott magyar parlamenti mandátumáról, miután az európai parlamenti választásokon képviselői helyet szerzett. Az Országgyűlésben Hidvéghi Balázs lépett a helyére. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Később, augusztus végén Győrffy minden tisztségéről és pozíciójáról lemondott, miután egy szórakozóhelyen tettlegességig fajult konfliktusba keveredett egy nővel. Ebből kifolyólag az Európai Parlamentbe Győrffy helyére Dömötör Csaba kerül.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.