Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

A Hezbollah vezetője után annak lehetséges utódjával is végezhetett Izrael

Az izraeli erők jelentése szerint a lehetséges utódot is likvidálták.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Huszein Malla
Közel-Kelet
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az izraeli hadsereg pénteki bejelentése szerint a Hezbollah egyik vezetőjének, Haszan Naszrallahnak a halála után annak lehetséges utódját is likvidálhatták. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint Nabil Kaouk, a Hezbollah magas rangú vezetője szombatról vasárnapra virradó éjjel vesztette életét egy bejrúti légicsapásban.

Az elmúlt napokban Bejrút ismételten súlyos támadások célpontja volt, melyek célja a Hezbollah, az Irán által támogatott síita szervezet meggyengítése. Az Al Jazeera rámutatott, Kaouk a Hezbollah egyik legmeghatározóbb figurája volt, és sokan Naszrallah lehetséges utódjaként tartották számon. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Jelenleg nem világos, hogy Izrael tervez-e csapatokat vezényelni Dél-Libanonba, ahol már 1985 és 2000 között állomásoztak, védelmet nyújtva az északi területeken élők számára.
A Hezbollah az utóbbi időben fokozta tevékenységét, különösen a Hamász október 7-i támadásait követően, melyek nyomán Izrael beavatkozott a Gázai övezetben.

Noha Izrael eredetileg el akarta kerülni, hogy két fronton is harcoljon, Irán, mint a Hezbollah és a Hamász támogatója, aktívan szítja a konfliktust. Egyelőre nem világos, hogyan reagál Teherán a Hezbollah elleni izraeli akciókra, és milyen hatással lesz mindez a közel-keleti válság további alakulására.