Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,787 $

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselõje sajtótájékoztatót tart Strasbourgban a júniusi választások eredményeképpen létrejövõ Európai Parlament (EP) alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter továbbra is sokat szerepel a médiában, az elmúlt napokban főként a volt kedvese kapcsán láthattuk a sajtóban, még interjút is adott róla. Zsarolással vádolja Vogelt Evelint, amiért feljelentést tesz, így valószínűleg a bíróságon újra találkozni fognak egymással.

Vogel hangsúlyozta, nem fél, kész megvédeni az igazát, míg Magyar, aki tavaly októberben kérte meg kedvese kezét, azt mondja, öt tanúja van arra, hogy az egykori párja zsarolta őket, méghozzá 30 millió forinttal. Evelin ezt is tagadja, és még mindig vannak olyan információi a Tisza Párt vezetőjéről, amiket nem osztott meg. Soron kívül Bravúros életmentés történt a Balatonon az éjszaka folyamán

Deutsch Tamás egyenesen az új Gyurcsány Ferencnek látja Magyar Pétert, miután szerinte támadást indított a rezsicsökkentés ellen. Ami pedig a Tisza Pártot illeti, úgy fogalmazott, ők lettek az új DK, és ezt az Európai Parlamentben már bizonyítják is.

Tart a nyomozás Magyar diszkós ügyében

Továbbra is tart a nyomozás Magyar diszkós ügyében, és várják, hogy lemondjon a mentelmi jogáról, ami egyelőre nem történt meg. Ennek kapcsán üzent most, egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöknek, és elmondta, mi az a forgatókönyv, amikor lemond a mentelmi jogáról.

„Miniszterelnök úr, Lenne egy személyes ajánlatom. Most, hogy naponta tesznek ellenem feljelentéseket és a fél államapparátus azon dolgozik, hogy büntetőeljárásokat kreáljanak ellenem, miközben önök szisztematikusan széthordják a hazánkat és Polt Péter haverja nem tartja szükségesnek kikérni az önök mentelmi jogát, javaslom, hogy vágjuk át közösen a gordiuszi csomót.” – címezte a levelét a kormányfőnek a Facebook oldalán.

Úgy tűnik, továbbra sem hajlandó lemondani a mentelmi jogáról, kivéve, ha Magyarország csatlakozik az Európa Ügyészséghez. Abban az esetben elmondása szerint rögtön lemond a mentelmi jogáról, amit az EP-képviselői státusza miatt kaphatott meg Brüsszeltől.

„Önök megszavazzák Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez. Én pedig abban a pillanatban, amikor csatlakoztunk, minden kreált ügyben lemondok a mentelmi jogomról. Áll az alku, Miniszterelnök úr? Kipróbáljuk, hogy önök, vagy én kerülök hosszabb időre a hűvösre?”