Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,689 $

Helene hurrikán: 63-ra emelkedett a halálos áldozatok száma az Egyesült Államokban (videók)

A halálos áldozatok száma 63-ra emelkedett, miközben szüntelenül folynak a mentési műveletek.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Helene hurrikán özönvízszerű esőzésekkel csapott le az Egyesült Államokra, a leginkább érintett területek közé pedig Észak-Karolina és Tennessee tartozik. A CBS News legfrissebb jelentése szerint Észak-Karolinában Asheville hegyvidéki várost szombaton a víz elvágta a külvilágtól.

Roy Cooper, az állam kormányzója elárulta, több mint 400 utat zártak le az államban, ahol eddig 10 ember vesztette életét. Hozzátette, az ellátmányt légi úton szállítják a lakosoknak.

Folyamatosan zajlanak a mentési műveletek a vihar által leginkább érintett területeken, ahol a hatóságok csónakokkal, helikopterekkel és nagyméretű járművekkel folytatják az akciókat, hogy kimentsék a vízben rekedt lakosokat.

Egy Tennessee állambeli kórházat teljes egészében elárasztott a víz, melynek következtében mintegy 50 dolgozó és beteg kényszerült arra, hogy az épület tetején zsúfolódjanak össze, segítségre várva. Észak-Karolinában számos benzinkutat bezártak, s 5 államban mintegy 3 millió ügyfelet érint a hurrikán miatti áramkimaradás.

Noha a Helene jelentősen gyengült, ám hiába veszített erejéből, a meteorológusok figyelmeztettek, a masszív szél, az áradások és a tornádók veszélye továbbra is fennállhat. A károkat jelenleg 95 és 110 milliárd dollár közöttire becsülik; Cooper kormányzó pedig egyenesen „a modern történelem egyik legsúlyosabb viharának” nevezte az Észak-Karolinát sújtó természeti katasztrófát.