Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,562 $

Vitézy Dávid: Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra egymásra talált

Vitézy Dávid reagált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra nyilatkozatára, miszerint egyikőjük sem akarja őt főpolgármester-helyettesnek

...svg content...Fotó: Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott fõpolgármester-jelölt beszél a Tarthatatlan a fõvárosi utak állapota, tízszer több útfelújításra van szükség! címmel tartott sajtótájékoztatóján, a 99-es busz Fertõ és Bihari utca keresztezõdésénél lévõ megállójánál 2024. május 25-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Továbbra is sok a kérdőjel az új fővárosi vezetés kapcsán, egyedül Karácsony Gergely személye fix, aki Budapest főpolgármestere maradhatott, még ha neccesen is. Magyar Péter a hírek szerint Vitézy Dávid helyettesi szerepéért küzd, amiről azonban Gyurcsány Ferenc hallani sem akar.

Sőt, Szentkirályi Királyi Alexandra sem, hiába lépett vissza az ő javára a választások végén. Csalódott Vitézyben, szerinte nem azt tetette, amit kellett volna, és a Fidesz biztosan nem fogja őt támogatni. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

„Örülök, hogy így egymásra talált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra, ez aztán az igazi szivárványkoalíció! Vagy, ahogy a kampányban hívtam: maga a pártpolitikai csatatér, ahol csak a pozíciókért megy a harc, miközben a város ügyei elsikkadnak.” – írta a Facebook oldalán Vitézy.

Budapest előrébb is tarthatna

Szerinte, ha Budapest fejlesztése is ilyen jól menne, mint az egymásra licitálás a régi baloldal és a kormánypárt vezetői között, akkor a főváros már rég előrébb tarthatna. Vitézy egyúttal odaszúrt a DK-nak és a Fidesznek, akiket nem egyszer kritizált.

„Ha a főváros fejlesztése kapcsán ilyen jól menne az egymásra licitálás a régi baloldal és a kormánypárt vezetői között, Budapest már rég nem ott tartana, ahol most. Esetleg nem akar a DK és a Fidesz végre Budapest valós ügyeiről is beszélni?” – tette fel a kérdést.

Azt mondja, nemcsak a budapestiek többségét, de még őt sem foglalkoztatja, hogy ki lesz vagy lesz-e egyáltalán helyettese Karácsonynak. Bárki is történjen, Vitézy azon akar dolgozni, hogy Budapest zöldebb, biztonságosabb, tisztább és élhetőbb legyen.

„Ahogy a budapestiek túlnyomó többségét, úgy engem sem az foglalkoztat, ki lesz vagy lesz-e egyáltalán valaki a főpolgármester helyettese, hanem az, hogy miként és hogyan lesz a fővárosunk zöldebb, biztonságosabb, tisztább és élhetőbb. Ezen szeretnék és ezen is fogok dolgozni a Fővárosi Közgyűlésben, a részletes programom alapján – már amennyire a 2026-ra készülő országos pártpolitikai szereplők hagyják.”

Vitézy Dávid: Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra egymásra talált

Vitézy Dávid reagált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra nyilatkozatára, miszerint egyikőjük sem akarja őt főpolgármester-helyettesnek

Alapjaiban módosul az MSZP vezetői struktúrája

Az MSZP október 19-én tisztújító kongresszust tart, ahol új alapszabály szerint egy elnököt választanak a korábbi társelnöki rendszer helyett.

Drámai végjátékkal nyert az Arsenal, kihasználták a Manchester City botlását

Az Arsenal a vártnál sokkal nehezebb helyzetbe került hazai pályán a Leicester City ellen, akik igencsak feladták a leckét a bajnoki aspiránsnak.