Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

...svg content...Fotó: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje kampányfőnöke, Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője társaságában kilép a Belügyminisztérium épületéből, miután egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel 2024. május 7-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Miközben Szentkirályi Alexandra felszólította Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt, a Fidesz bejelentette, hogy nem támogatja Vitézy Dávid jelölését főpolgármester-helyettesnek. Ami pedig a „csontvázakat” illeti, a következő öt évben is egyre több eshet ki belőlük a szekrényből.

„Lehet arra számítani, hogy a következő öt évben a fővárosban is egyre több csontváz fog kiesni a szekrényből?” – tette fel a kérdést a Magyar Nemzet az interjújában, amit Szentkirályi Alexandrával készített a hétvége előtt. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Szentkirályi szerint Karácsony az első ciklusa alatt még csak meg sem próbálta felszámolni a korrupciót. Úgy látja, hogy Budapest tele van korrupciós ügyekkel, amire jó példa az Óbudán történtek, melynek egyik fő gyanúsítottja, Kiss László polgármester szintén börtönben van.

Budapest tele van korrupcióval

„Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót, sőt. A főváros tele van korrupciós ügyekkel. Erre jó példa, hogy nemrég volt az óbudai önkormányzat alakuló ülése, amely az alpolgármester és a régi-új polgármester részvétele nélkül zajlott, mert mind a ketten előzetesben vannak.

A kerületi „parkolási mutyik” szintén szóba kerültek, akárcsak a Lánchíd-botrány, valamint a Városháza eladásának híre, ami sokaknál szintén kiverte a biztosítékot. Szentkirályi megnyugtatta az embereket, ott lesznek a Fővárosi Közgyűlésben, és mindenre figyelnek majd.

„Mindeközben itt vannak a kerületi parkolási mutyik, a Lánchíd-botrány és a Városháza eladásának híre is. Karácsony Gergely már az előző ciklusban is bedobta a lovak közé a gyeplőt, és hagyta, hogy mindenki szabadon garázdálkodhasson. De azért szeretnék mindenkit megnyugtatni, mi ott leszünk a Fővárosi Közgyűlésben, és rájuk irányítjuk a reflektorokat.”

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.