Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,624 $

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

...svg content...Fotó: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a főváros fenntartásában lévő, graffitivel összefirkált, használaton kívüli megállónál a Haller utcánál, a Duna-parton 2024. május 15-én. A megállót Szentkirályi Alexandra segítőivel takarította meg. MTI/Lakatos
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra nemrég felszólította Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt, hogy álljanak elő, és közöljék, miről is egyeztettek a héten zárt ajtók mögött. A hírek szerint Magyar Vitézy Dávidot akarja főpolgármester-helyettesnek, addig Karácsony Gergely mögött álló Gyurcsány Ferenc hallani sem akar erről.

Szentkirályi a Magyar Nemzetnek adott interjújában tette egyértelművé, hogy nem fogják támogatni Vitézy jelölését, és ezzel együtt senki mást nem javasolna a pozícióra. A Fidesz politikusa azt várta volna a visszalépését követően, hogy Vitézy leváltja Karácsonyt, de elvesztette a választásokat. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

„Nem szavazunk meg általuk jelölt személyt és a pozícióra sem javasolunk senkit. Vitézy Dáviddal kapcsolatban viszont álljunk meg egy szóra! Nem azért tettem egy lépést hátra és a budapestiek, a fideszes szavazók nem azért húzták rá júniusban az X-et, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergely helyettesét váltsa le.”

Durva arcon csapásnak és árulásnak minősítette azt, amit Vitézy Dávid csinál. Szerinte a helyettesség nem szólna másról, minthogy egy paktum részeként Karácsonyt és Magyar támogatná, ami könnyen lehet, mégis megtörténik.

„Vitézy Dávid azt ígérte, hogy Karácsony Gergelyt akarja leváltani. Ehhez képest, ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása. A főpolgármester-helyettesség az új harminc ezüstpénz a szememben.”

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Rekordmeleg volt Budapesten péntek hajnalban

Ezúttal egy 1932-es melegrekord dőlt meg Budapesten, ami megint csak azt mutatja, hogy a világ változik, és nem jó irányba teszi ezt.