Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,86 Ft
Euró
397,21 Ft
Font
476,25 Ft
Bitcoin
65,730 $

A kormány megerősítette, semmilyen menekülttábor nem lesz Vitnyéden

Gulyás Gergely reagált a korábbi hírekre, és a miniszter megerősítette, semmilyen menekülttábor nem épül Vitnyéden.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. augusztus 22-én. MTI/Soós Lajos
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az elmúlt időszakban több olyan hír is napvilágot látott, miszerint menekülttábor épülhet Vitnyéden, ami többekből felháborodást váltott ki. Nem egy baloldali politikus vetette rá magát a témára, kihasználva a lehetőséget, hogy a kormányt támadja.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban az MTI-nek telefonon keresztül tisztázta, nincsenek ilyen tervei a kormánynak. „Vitnyéden semmilyen menekülttábor nem lesz, a kormánynak semmilyen ilyen terve nincs” – idézte a 24.hu Gulyást. Soron kívül Szentkirályi Alexandra felszólította Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Kifejtette, az elhangzott állításokkal ellentétben a magyar kormány álláspontja egyértelmű, miszerint Magyarország eddig is védte Európát a migrációtól, és ez a továbbiakban sem lesz másképp. Külön kiemelte, hogy Ausztriát is védik az illegális migránsoktól, akik máskülönben már tömegesen lennének jelen Magyarország területén is.

„Vitnyéden semmilyen menekülttábor nem lesz, ahogy ezt a választókerületi elnök is korábban egyértelműen elmondta.” – tisztázta a miniszter, aki azt mondta, egy soproni és egy győri iskolának, ahol rendészeti oktatás zajlik, lesz valószínűleg nyári tábora a helyszínen a jelenlegi tervek szerint.

Továbbá megjegyezte, mivel Magyarország meg akarja védeni a külső határait, így ha Brüsszel migránsok befogadására akar kényszeríteni bennünket, akkor nem az osztrák határánál kell menekülttábort létrehozni, hanem a Gran Palace-on, a brüsszeli főtéren. „Ha Brüsszelnek migránsok kellenek, Magyarország biztosítja nekik szabad akaratukból az önkéntes kiutazás lehetőségét Brüsszelbe”

Gulyás Gergely: nincs olyan nap, hogy Magyar Péter ne állítson valótlanságot

Gulyás Gergely védelmébe vette Orbán Balázst a legutóbbi nyilatkozata után, ami nagy felháborodást váltott ki a baloldalon.

Váratlan akciót hirdetett a Lidl, jó hírt jelenthet a nyugdíjasoknak

Gyógyászati segédeszközök szerezhetők be jóval olcsóbban a boltlánc üzleteiben. Ennek a kedvezménynek aktualitása is van, hiszen nemrég derült ki, számos gyógyászati segédeszköz drágulhat meg a közeljövőben.