Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,34 Ft
Euró
396,20 Ft
Font
475,53 Ft
Bitcoin
65,178 $

Videón, ahogy evezőjével zavar el egy pörölycápát a kajakos

Az állat komoly érdeklődést mutatott a kajak iránt, többször is megközelítette azt.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Afrika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Rémisztő találkozásban volt része egy kajakozónak múlt szombaton a La Palma-i Tazacorte partjainál – derül ki a beszámolóból. Úgy tudni, a férfi épp horgászott, amikor egyszer csak elkezdett körözni egy pörölycápa a kajakja körül.

A 24.hu a Canarian Weekly-re hivatkozva azt írja, az állat komoly érdeklődést mutatott a kajak iránt, többször is megközelítette azt, a férfinek evezőlapátjával kellett távol tartania a példányt. Szerencsére azonban a ragadozó nem mutatta az agresszió jeleit. Soron kívül Olajszennyezés Kiskunmajsánál: reagált a Mol

Többszöri próbálkozás után végül elúszott, a kajakos pedig gyorsan a part felé vette az irányt – áll a cikkben. Megjegyzik: a Kanári-szigetek vizeiben nem ritkák a cápák, de azok jellemzően elkerülik az embereket.

A hatóságok szerint az állatok a legritkább esetben jelentenek fenyegetést, találkozás esetén viszont érdemes nyugodtnak maradni. Múlt hónapban egyébként egy másik kajakossal is hasonló eset történt. A férfi egy barátjával horgászott, amikor megpillantottak egy fehér cápát.

Az említett példány nagyjából 4 méter hosszú lehetett, s azt is sikerült videóra venni, ahogy követni kezdi őket a kaliforniai Half Moon Bay térségében. A páros megpróbált nyugodt maradni, nem adva okot rá, hogy a példány támadásba lendüljön.

Arcát vállalva nyilatkozott a nyíregyházi gyerekgyilkos: tőle lehetett terhes a 12 éves kislány

A férfi minden bizonnyal soha nem szabadulhat a börtönből, aki egy állapotosnak tartott 12 éves kislányt gyilkolt meg.