Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,33 Ft
Euró
396,13 Ft
Font
475,44 Ft
Bitcoin
65,176 $

Retró Game Boy fényezéssel dobják piacra a Peugeot elektromos motorját

Alig néhány száz darabot gyártanak a típusból, ez a modell azonban a legkülönlegesebbek között van.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Dab Motors célba vette a motorok és a régi idők Nintendóinak rajongóit, és akár a Game Boy Color, akár az N64 volt a nagy kedvenc, ez az elektromos kétkerekű komoly birtoklási vágyat ébreszthet az arra fogékonyakban.

A Game Boy által ihletett lila fényezés mellett a karosszéria is átlátszó, ez utóbbi a Nintendo 64-nél is visszaköszönt, nem véletlen, hogy a gyártó fotóin ezek kontrollere is helyet kapott – számolt be róla a The Verge. Soron kívül Olajszennyezés Kiskunmajsánál: reagált a Mol

A motoron a kezelőgombok is a Game Boyéra hajaznak, és a kijelzője is ezt utánozza, és még egy nyílást is hagytak rajta, amibe egy játékkazettát is beletehetünk. Különböző cheatkódokat is beüthetünk, amivel újfajta témákat is előhívhatunk a képernyőn, valamint 8 bites hangokat is előcsalogathatunk.

A Dab Motors pedig csengő milliókat csalhat elő a pénztárcákból, hiszen a közel 6 millió forintnak megfelelő eurót kérnek el érte. A francia gyártó 2021-ben kezdte meg működését, majd kisvártatva fel is vásárolta a Peugeot. Első modelljük, a Dab 1a tavaly debütált, összesen 400 darabot terveznek gyártani belőle.

A 11 kW-os villanymotorral ellátott Dab 1a végsebessége 120 km/óra, 7,1 kWh-s akkucsomagja pedig 150 kilométert bír egyetlen töltéssel, és mindössze 3,5 órát követően ismét 100%-ról kezdhetjük el róni a köröket vele.

A közelgő fűtési szezonban is maradnak a rezsicsökkentett árak

A közelgő fűtési szezonban is számolhatunk a rezsicsökkentett árakkal.