18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,46 Ft
Euró
394,43 Ft
Font
473,83 Ft
Bitcoin
63,521 $

Egy hajóra bukkantak Szenegál partjainál, 30 bomlásnak indult holttesttel a fedélzetén

A fedélzeten tartózkodók napokig sodródhattak a vízen, már egyikükön sem tudtak segíteni.

...svg content...Fotó: Unsplash/Diego Catto A kép illusztráció.
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szenegális hatóságok közlése szerint legkevesebb 30 bomló holttestet találtak egy hajón Szenegál partjainál. A katonai hatóságok által az X-en közzétett bejegyzésből derült ki, hogy a haditengerészet értesült egy hajóról, mely a fővárostól, Dakartól mintegy 70 kilométerre sodródott a vízen.

A bejegyzésben megjegyezték, a mentési, azonosítási és átadási műveleteket rendkívül kényessé teszi a holttestek előrehaladott bomlási állapota. A hatóságok szerint az áldozatok vélhetően napokon át sodródtak az Atlanti-óceánon, mielőtt a halászok rájuk találtak. Soron kívül Október elején jelentős változás a Győr és Veszprém közötti vasútvonalon, pótlóbuszok járnak majd

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és honnan indult a hajó, és hányan voltak a fedélzeten. Egy dakari hajótulajdonos a BBC megkeresésére elmondta, a halászok, akik több mint 60 kilométerre a partoktól járnak, gyakran találkoznak a vízen sodródó, élettelen testekkel teli csónakokkal, megjegyezve, hogy ez a helyzet tarthatatlan:

„El kell kerülnünk az ilyen típusú utazásokat. Ez egyfajta öngyilkosság. Ez egy szomorú sors. Természetesen nem támogatom a kivándorlásnak ezt a formáját, de az emberek kétségbe vannak esve.”