Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,45 Ft
Euró
394,45 Ft
Font
473,94 Ft
Bitcoin
63,564 $

Egy héttel meghosszabbította a kormány az árvízi védekezésről szóló rendeletét

Eredetileg szeptember 24-én vesztette volna hatályát a rendelet, de a módosítás szerint erre még egy hetet kell várni.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kormány egy héttel meghosszabbította az árvíz elleni védekezésről szóló rendeletét – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet „az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről” szól, és eredetileg szeptember 24-én, kedden vesztette volna hatályát. Soron kívül Mobiltelefonok iskolai betiltása: kevesen hiszik, hogy ez megoldja a problémákat

Egészen pontosan akkor, amikor a vízügy korábbi bejelentése szerint az árhullám elhagyja Magyarországot. Ám a hétfő este megjelent módosítás szerint további egy hétig, azaz október 1-jéig marad érvényben.

A HVG megjegyzi: az árvízrendelet egy új jogi kategóriának minősül, mert nem számít különleges jogrendnek, ugyanakkor többek között lehetőséget biztosít a kormány számára az ingó- és ingatlanvagyon ideiglenes „igénybevételére”, rendkívüli munkavégzés elrendelésére és büntetésre is.

Korábban azt is megírtuk, hogy örömhíreket osztott meg Karácsony Gergely főpolgármester a budapestiekkel kedd hajnalban, a részleteket ebben a cikkben fejtettük ki. De arról is beszámoltunk, hogy Orbán Viktor kormányfő közel 1700 kilométert tett meg az árvíz ideje alatt.

Lázár szerint „vasútfejlesztésre nincsen pénz”, Vitézy szerint viszont „pénz arra van, amire a kormány akarja”

Vitézy Dávid egy hosszas bejegyzésben részletezte, mi a probléma Lázár János újabb kijelentésével a fejlesztések és a pénz kapcsán.