Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
394,62 Ft
Font
472,76 Ft
Bitcoin
63,265 $

Árvízhelyzet: nem kell aggódnunk a paksi atomerőmű biztonságáért

Szakértő nyugtatta meg a lakosságot, aggodalomra semmi ok.

...svg content...Fotó: MTI/Jánossy Gergely
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója az InfoRádióban mondta el, hogy a paksi létesítmény Európa egyik legbiztonságosabb nukleáris áramtermelő egysége.

Kiemelte, a tervezésének köszönhetően nem fenyegeti árvízveszély az erőművet, mivel az atomerőmű védelmét biztosító gát három méterrel magasabb a valaha mért legmagasabb dunai vízszintnél. Az atomerőmű épületei és berendezései is még ennél is magasabban helyezkednek el, így garantálva a maximális biztonságot. Soron kívül Gyurcsány Ferenc csípősen reagált Magyar Péter bejelentésére, miszerint nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe

Az árvíz során az erőmű tűzoltó egységei és a vízügyi szakemberek figyelték a vízállást és a zsilipeket, ám különösebb védekezési intézkedésekre nem volt szükség. Az árvíz éppen csak elérte a másodfokú készültségi szintet, de a harmadik fokozatot meg sem közelítette.

Kovács emlékeztetett, a fukusimai baleset után az EU stressztesztet végzett minden uniós atomerőműben, hogy felmérjék, mennyire ellenállóak a természeti katasztrófákkal szemben.
Noha Paksot nem fenyegeti cunami, elméletileg egy árvíz veszélyt jelenthetne, ugyanakkor a tesztek megerősítették, hogy a paksi atomerőmű Európa egyik legjobban védett nukleáris létesítménye, mely egy árvízzel is könnyedén megbirkózik.

Három hónap alatt negyedmilliárd forintot kapott a Tisza Párt

Az átláthatóság érdekében hozták nyilvánosságra a pontos adatokat.