Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
394,62 Ft
Font
472,76 Ft
Bitcoin
63,265 $

Hétvégére már lagzit terveznek a még víz alatt álló kalocsai étteremben

Kalocsánál is megkezdődött a folyó apadása, ám azok még nem költözhetnek vissza, akiknek az otthonuk az ártérben található.

...svg content...Fotó: Facebook/Hirado.hu
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Molnár H. Boglárka, a közmédia tudósítójának helyszíni jelentése szerint még napokat kell várni arra, hogy a helyiek egy kicsit fellélegezhessenek, most jelenleg egy nagyon lassú apadás zajlik a területen. Kifejtette: vasárnap délben a paksi vízmérce szerint 806 centiméternél tetőzött a Duna, és este 11 óráig stagnált is. Mint mondta, azóta csupán pár centimétert csökkent a víz állása Kalocsán.

Továbbá az a 10 család, akiknek ki kellett költözniük az otthonukból, ők csak akkor térhetnek majd vissza, ha legalább 1-1,5 métert apad még a Duna vízszintje – írta meg a hirado.hu az M1 beszámolójára hivatkozva. A közelben található étterembe a tervek szerint már hétfőn visszatérnek a dolgozók és elkezdik a takarítást. Soron kívül Gyurcsány Ferenc csípősen reagált Magyar Péter bejelentésére, miszerint nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe

Ennek pedig oka van, amit Molnár H. Boglárka ismertetett is. „Csütörtökön szeretnének nyitni, hiszen információink szerint a hétvégén már egy lagzit terveznek” – magyarázta. Elsőként a homokzsákokat és a fóliákat viszik el a dolgozók. Állítása szerint az emberek nyugodtabbak, mióta az apadás megkezdődött.

„Az ártérben közel 100 ingatlant érintett, veszélyeztetett az árvíz, sokan kérdezik már, érdeklődnek, hogy egyáltalán mikor mehetnek majd be az ingatlanokhoz, hogy elkezdhessék a károk felszámolását” – fogalmazott a tudósító. Megjegyezte: egyelőre úgy néz ki, hogy erre még körülbelül két napot várni kell. „A járőrszolgálat ma éjszaka, valamint a holnapi nap folyamán biztosan zajlani fog itt a területen” – tudatta.

„Hogyha egy picikét felgyorsul az apadás, akkor előfordulhat az is, hogy holnap este a vízi polgárőrök már hazamehetnek pihenni” – fűzte hozzá. De korábban azt is megírtuk, hogy fontos döntést hozott az E.ON az árvíz sújtotta területeken az áramszolgáltatásról, amelyről hétfőn számoltak be. A részleteket ebben a cikkben fejtettük ki. Továbbá arról is beszámoltunk, hogy beszédes képek készültek a Duna vizével elöntött Adony utcáiról, amelyek itt érhetők el.

Három hónap alatt negyedmilliárd forintot kapott a Tisza Párt

Az átláthatóság érdekében hozták nyilvánosságra a pontos adatokat.