Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
394,58 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
63,494 $

Ferenc pápa lebetegedett, lemondta audienciáit

A Vatikán szerint csak egy „enyhe influenzaszerű állapotról” van szó.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ashwin Vaswani
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Vatikán hétfőn egy közleményében jelentette be, hogy Ferenc pápa hétfőn lemondta audienciáit „enyhe influenzaszerű állapota” miatt, néhány nappal azelőtt, hogy belgiumi és luxemburgi útjára indulna. A Vatikán közlése szerint a pápa tünetei enyhék, a lépést pedig „elővigyázatossági intézkedésnek” nevezte.

Mint ismert, a katolikus egyházfő csütörtökön Luxemburgba látogat, majd a hét hátralévő részét Belgiumban tölti, belgiumi látogatása pedig vasárnap egy brüsszeli misével zárul. Soron kívül Gyurcsány Ferenc csípősen reagált Magyar Péter bejelentésére, miszerint nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe

A 87 éves pápa az elmúlt években számos egészségügyi problémával küzdött, a szeptember 13-i, négy országot érintő, 11 napos ázsiai útjáról való visszatérése óta pedig talán minden korábbinál sűrűbb a programja.

A szentszéki sajtóiroda közleménye szerint Ferenc „influenzaszerű” megbetegedéssel küzd. A pápa a tavalyi tél nagy részében akut hörghuruttal és visszatérő influenzával küzdött, hasonlóképpen a mostani helyzethez.

Három hónap alatt negyedmilliárd forintot kapott a Tisza Párt

Az átláthatóság érdekében hozták nyilvánosságra a pontos adatokat.