Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,08 Ft
Euró
394,49 Ft
Font
471,87 Ft
Bitcoin
63,694 $

Egy család négy tagja életét vesztette, miután gázrobbanásban összeomlott otthonuk Olaszországban

Mind a négyen életüket vesztették a tragikus balesetben.

...svg content...Fotó: liner.hu
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Helyi beszámolók szerint a Nápolyhoz közeli Saviano városában gázrobbanás történt egy családi házban, melynek következtében a kétszintes épület részben összeomlott, a család négy tagja pedig életét vesztette. Két gyermek – egy fiú és egy lány –, valamint édesanyjuk és nagymamájuk is elhunyt a gázrobbanásban.

Az apát és egy újszülött gyermeket csodával határos módon élve találtak meg a romok alatt. Az apát súlyos állapotban szállították egy nápolyi kórházba, a csecsemő viszont nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. A BBC az olasz tűzoltóság, a Vigili del Fuoco közlése nyomán arról számolt be, hogy a szülők és a három gyermek az ingatlan egyik emeletén, míg a nagymama a felső emeleten lakott.

Noha a hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az elhunyt gyermekek életkorát, a helyi lapok jelentései szerint 4 és 6 évesek voltak. Luca Cari, a tűzoltók szóvivője a mentési műveletek kapcsán elárulta, nagyon nehéz feladatuk volt, ugyanis csak óvatosan és lassan tudtak haladni, hogy elkerüljék a további omlásokat. Az épület összeomlásának pontos okát még vizsgálják, de az első szakértői vélemények szerint gázrobbanás történhetett.