Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,44 Ft
Euró
394,41 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
63,559 $

Illegális szemét Csepelen: máris választ kapott Gyurcsány Orbán Viktortól

A magyar miniszterelnök külön kitért a Csepelen lévő illegális hulladék lerakóhely helyzetére, melynek főszereplője jelenleg börtönben van.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök (k), Vitályos Eszter kormányszóvivő (b) és Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója (j) az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 22-én. MTI/Máthé
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor a hétfő reggeli sajtótájékoztatóján elmondta, egy elkerített területről van szó, így nem kerülhet szemét a Dunába, majd azt a víz elvonultával felszámolják. Kiemelte, ez egy magánterület, és az eljárás alá vont személy jelenleg börtönben van, így nehézkes a vele való egyezkedés.

Gyurcsány Ferencék, a DK szerint a helyzet veszélyeztetheti Budapest vízbázisát. Ennek kapcsán mondta azt a miniszterelnök, hogy meghallgatták a környezetvédelmi hatóságokat, akiktől megnyugtató válaszokat kaptak. Soron kívül Több száz elhagyott csecsemő vár kórházban nevelőszülőre

Orbán Viktor kiemelte, ilyenkor a dolgok gyökeréig kell nyúlniuk, és kiderült, hogy ez az egész egy bonyolult rendszerre vezethető vissza, mivel a hulladék eltávolításáról a terület használójának, illetve annak tulajdonosának kell gondoskodni.

A kormányfő szerint ez nem jó szabály, és azt kérte, ha illegális szemétlerakást észlelnek, az állam takarítsa el a szemetet, majd nyújtsa be a számlát. Ez azok után történne meg, hogy a tulajdonos az első-második felszólítás után nem tett eleget a kötelezettségének. „Ésszerűbbnek, ha inkább így működne a rendszer”.

Egyelőre nem reagált erre Gyurcsány Ferenc, de várhatóan rövid időn belül ez is be fog futni a DK elnökének részéről, aki hol Orbán Viktort, hol pedig Magyar Pétert támadja. Az elmúlt napokban ismét a miniszterelnök volt nála középpontban.