Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,00 Ft
Euró
392,78 Ft
Font
468,45 Ft
Bitcoin
63,734 $

Újabb bejelentéseket tett Karácsony Gergely az árvízről, és egyúttal figyelmeztet

Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette, megóvták Budapestet, de ezzel még nem ért véget a munka.

...svg content...Fotó: A MAHART PassNave Kft. táblája a víz alatt álló kikötőnél a Jane Haining rakparton 2024. szeptember 22-én. A fővárosban a Duna szeptember 21-én tetőzött 830 centiméterrel. MTI/Hegedüs Róbert
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Budapesten lassan minden a régi lesz a dunai árvíz elvonultával, jól jelzi mindezt az is, hogy újra teljes vonalon közlekedhet az M2-es metró. Karácsony Gergely a legújabb posztjában pedig arról is ír, hogy megóvták Budapestet, amit azonban rendbe is kell rakniuk.

„Megóvtuk Budapestet az árvíztől, most rendbe rakjuk a várost. A védekezés természetesen nem ért véget, a kollégák továbbra is 24 órában ellenőrzik a védműveket, de a vízművek szakembereinek is sok munkát ad a levonuló áradás idején az ivóvízellátás zavartalan biztosítása.” – írta a Facebook oldalán Karácsony Gergely. Soron kívül Orbán Viktor a gigabírságról: annak a fedezetét nem a magyar emberek fogják előteremteni

Kiemelte, már készülnek az elöntött területek helyreállítására, ami bizonyos területeken nagyobb munkát is igényelhet. Kedden már neki is állhatnak ennek a folyamatnak, ami a főpolgármester szerint ugyan nem lesz egyszerű, mindent meg fognak tenni azért, hogy a hét második felére visszaadhassák az utakat és a köztereket.

Már dolgoznak az újraindításon

„Már készülünk az elöntött területek helyreállítására. A jelenlegi előrejelzések alapján kedden nekiállhatnak kollégáink a takarításnak. Nem lesz egyszerű, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hét második felére visszaadhassuk a budapestieknek az utakat és a köztereket.”

Mint ismeretes, az M2-es metró már a Batthyány téren is megáll, de a villamos újraindításához kell még pár nap. Többek között ezen is dolgoznak, tehát napokon belül a megszokott menetrend szerint közlekedhetünk Budapesten.

„A metróközlekedés már helyreállt a Batthyány téren, az árvíz miatt nem közlekedő villamosok újraindításához kell még pár nap, de igyekszünk, dolgozunk. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk Budapestre!”

Illegális szemét Csepelen: máris választ kapott Gyurcsány Orbán Viktortól

A magyar miniszterelnök külön kitért a Csepelen lévő illegális hulladék lerakóhely helyzetére, melynek főszereplője jelenleg börtönben van.