Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,885 $

51-re emelkedett az iráni szénbányában történt robbanás áldozatainak száma

Metángáz robbanás okozta a balesetet az ország keleti részén.

...svg content...Fotó: Pixabay A kép csak illusztráció!
Közel-Kelet
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, szombat este robbanás történt egy szénbányában az iráni Dél-Horászán tartományban. A korábbi információk alapján 28-an vesztették életüket, további 17-en pedig megsérültek, akiket mostanra kórházba szállítottak.

Az iráni állami tévé korábbi beszámolója alapján 24 embert eltűntként tartanak nyilván, s a baleset a Madanjoo vállalat által üzemeltetett egyik bányában történt. Az iráni Vörös Félhold vezetője is megerősítette az információkat, míg Maszúd Pezeskian elnök őszinte részvétét fejezte ki. Soron kívül 19 éves fiatal lány halt meg egy olasz klubban kitört lövöldözésben

A BBC cikkéből viszont kiderül, hogy a halálos áldozatok száma mostanra 51-re emelkedett. Mint írják, gázszivárgás okozta a robbanást, illetve további három főt szállítottak kórházba, tehát a sebesültek száma 20-ra nőtt.

Az AP hírügynökség jelentése szerint a fenti információk Dél-Horászán kormányzójától, Javad Ghenaatzadehtől származnak, ám azt továbbra sem tudni, hány ember van még életben és rekedt a Tabasban található bányában. Az eltűntekről továbbra sincs hír.

Megjegyzik: a robbanás előtt 69 fő tartózkodott két tárnában: az egyikben 22 ember, a másikban 47. Tabas a fővárostól, Teherántól 540 kilométerre délkeletre helyezkedik el, itt található az incidensben érintett Madanjoo bánya.

Harmadszorra is vitára hívta Magyar Pétert a kormány

A miniszterelnök politikai igazgatója harmadszor kezdeményez nyilvános eszmecserét a Tisza Párt vezetőjével.

A tervek szerint jövő héttől normalizálódhat a közlekedés Budapesten

A Duna apadásával párhuzamosan több fővárosi közlekedési vonal is visszaáll eredeti üzemrendjére a következő héten.

A fiatalok döntő többsége több forrásból teremti elő a megélhetési költségeit

Egy kutatás szerint a felsőoktatásban tanuló diákok több mint négyötöde dolgozik. A fővárosban a leggyakoribb az egyetem melletti rendszeres munkavégzés.