Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,885 $

Androidos telefont használóknak hasznos lehet: így szkennelhetünk be bármilyen papírt

Az androidos Google Drive alkalmazásban hasznos lehetőség a szkennelés, amely ráadásul nemrég új opcióval bővült.

...svg content...Fotó: Pixabay
Mobil
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A felhőben történő tárolás előnyei közismertek: ha például véletlenül letörlődik vagy megsérül egy fájl valamelyik eszközünkön, a felhőből bármikor újra le tudjuk tölteni. Míg ha egy külső adathordozón tárolnánk ezeket, ott is fennáll a veszély, hogy az megsérül, és akkor minden rajta tárolt fájl odalesz.

A felhőben történő tárolás esetében viszont nem fenyeget ez a veszély, sokan szeretik emiatt a Google Drive-ot is. Nekik eddig is lehetőségük volt mobiljukkal egyszerűen szkennelni, és a beolvasott dokumentumokat .pdf-ként elmenteni, ám ez nemrég új opcióval bővült. Soron kívül 19 éves fiatal lány halt meg egy olasz klubban kitört lövöldözésben

A HVG ennek kapcsán azt írja, a Google már egy második lehetőséget is kínál azon Drive-felhasználók számára, akik az alkalmazáson keresztül szkennelnek dokumentumokat: mégpedig a .jpeg-ben történő mentést.

Ez csak a Google Drive alkalmazást használó androidos telefonokon érhető el, közülük viszont mindenkinek, azaz az üzleti mellett a magánfelhasználóknak is – derül ki a cikkből. Ez az opció pedig sokaknak hasznos lehet, és talán eddig nem is tudtak róla.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy már tudni, mikor élesíti a Google az Android 15-öt. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy igen hasznos újdonsággal bővül a Chrome böngésző: az asztali változatban, illetve iOS-en már elérhető, de rövidesen az androidosok is megkapják.

Harmadszorra is vitára hívta Magyar Pétert a kormány

A miniszterelnök politikai igazgatója harmadszor kezdeményez nyilvános eszmecserét a Tisza Párt vezetőjével.

A tervek szerint jövő héttől normalizálódhat a közlekedés Budapesten

A Duna apadásával párhuzamosan több fővárosi közlekedési vonal is visszaáll eredeti üzemrendjére a következő héten.

A fiatalok döntő többsége több forrásból teremti elő a megélhetési költségeit

Egy kutatás szerint a felsőoktatásban tanuló diákok több mint négyötöde dolgozik. A fővárosban a leggyakoribb az egyetem melletti rendszeres munkavégzés.