Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,023 $

Robbanás történt egy iráni szénbányában, legalább 28-an meghaltak

További 17-en megsérültek az incidens következtében.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Közel-Kelet
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint robbanás történt egy szénbányában az iráni Dél-Horászán tartományban, amely miatt legkevesebb 28-an életüket vesztették, további 17-en pedig megsérültek. Mindez az iráni állami tévé vasárnapi beszámolójából derült ki.

Hozzátették: 24 embert eltűntként tartanak nyilván. Mint írják, a baleset a Madanjoo vállalat által üzemeltetett egyik bányában történt, a két tárnában közvetlenül a robbanás előtt 69 bányász dolgozott – közölte a Reuters. Soron kívül Videón Mbappé újabb gólja és gólpassza, simán nyert a Real Madrid

Az iráni Vörös Félhold vezetője megerősítette, hogy a sebesülteket mostanra kórházba szállították, hogy megfelelő ellátásban részesülhessenek, s mint mondta, a robbanás szombat este 9 órakor történt. Maszúd Pezeskian elnök pedig őszinte részvétet fejezte ki az áldozatok családjai felé.

„Beszéltem a miniszterekkel, és mindent megteszünk, amit csak lehet a jelenlegi helyzetben” – fogalmazott. Egyéb információt viszont nem közölt, minden bizonnyal a későbbiekben adnak majd bővebb tájékoztatást.

Korábban azt is megírtuk, hogy július végén beomlott egy szénbánya Vietnámban, amelynek következtében többen meghaltak. Az áldozatok valamennyien 23 és 47 közötti férfiak, akik a Vinacomin állami szénbányász egységének alkalmazásában álltak.

Orbán Viktor határozott választ adott a Magyar Péter-vitára

A magyar miniszterelnök határozott választ adott arra a kérdésre, hogy fog-e vitázni Magyar Péterrel, a Tisza Párt vezetőjével.